Zonguldak’ın Ereğli İlçesine yaşananlar yürekleri sızlattı. Olay ilçeye bağlı Uzunçayır Mahallesinde yaşandı. Eşini 1 ay önce kaybeden ve 3 çocuğu ile işsiz bir şekilde ortada kalan bir babaya Ereğli’de yaşayan gençler yardım eli uzattı. 
Yiyebilecek erzak olmayan ve temizlik dahi yapılamamış evde yaşananları öğrenen Ereğlili yardımseverler bir araya gelerek aile için seferber oldu. 
Aileye destek olabilmek için bir araya gelen gençler, ailenin önce erzak sorununu çözmek için bölgede bulunan Bütçem Market ile anlaştı. Ailenin aylık erzak ihtiyacını düzenli olarak ücretsiz bir şekilde karşılamak üzere anlaşan yardımseverler, çocuklar için de bir araya gelerek uzaktan eğitim sürecinde derslerinde geri kalmamaları için tablet desteğinde bulundu. 
Evi baştan aşağıya yenileyen yardımsever gençler çok zorlu bir süreçten geçtiğimizi belirterek bu gibi durumlarda vatandaşları daha da duyarlı olmaya davet etti. İsimlerinin verilmesini istemeyen gençler; 
“Kötü zamanlar geçiriyoruz. Herkes herkese muhtaç durumda. Ailemizin durumu çok kötüydü. Bizde bu duruma seyirci kalamazdık. Hepimiz bir araya geldik. Bunları birlikte başardık. Bu gibi kötü durumda olan daha birçok aile var. Keşke vatandaşlarımız daha duyarlı olabilse de herkese ulaşabilsek” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim