Ana boru patladı! İşçilerden anlık müdahale! Ana boru patladı! İşçilerden anlık müdahale!
Kdz. Ereğli Girişimci ve Yönetici İş Kadınları Derneği 3. Olağan Genel Kurulu “Batı Karadeniz İş İnsanları Dernekleri Federasyonu" (BAKZİFED) Başkanı İsmail Külah’ın Başkanlığında yapıldı. Yönetim Kurulu üyesi Nilgün Efes; “Değişimin nasıl başarı getirdiğini son seçimlerde yaşayarak öğrenmiş olduk. Bu gerçeklikten hareket ederek, her Genel Kurul’da olduğu gibi Yönetim ve Denetim Kurullarına taze kan vermenin önemini de hissederek kongremizi gerçekleştiriyoruz” dedi.
Nilgün Efes’in açıklaması şu şekilde:
“ERGİKAD  Ailesinin değerli üyeleri; 7. Yılına giren Derneğimizin 3. Olağan Genel Kuruluna hoş geldiniz.
2017 yılında büyük ideallerle Derneğimizi kurarak çıktığımız bu yolda maalesef 3 yılımız pandemi nedeniyle kaybedildi.
Önümüzdeki üç yılın planlamasını ve icraatlarını yapacak olan yeni yönetim ve Denetim Kurullarının da seçiminin yapılacağı Genel Kurul’umuzda, tüzüğümüzde de iki küçük değişiklik için YK olarak teklif veriyoruz. 1. Teklifimiz yaşadığımız yüksek enflasyon nedeniyle çok düşük kalan aylık 10 TL olan üyelik aidatlarının 50 TL ye çıkarılması ve 2. Si Derneğimizin tam adında bulunan “ve Yönetici” sözcüğünün çıkarılarak, derneğimizin yeni tam adının “Karadeniz Ereğli Girişimci İş Kadınları Derneği” olarak kısaltılması önerimizdir. Kısaltılmış adı olan ERGİKAD değişmeden aynı kalmaya devam edecektir.
2024 yılına aramıza yeni üye katılımlarıyla başladık.  İlk Yardım Eğitmeni ve İş yeri hemşiresi Sn. Fatma Erdoğan Tok, kurduğu kendi atölyesinde çeşitli el sanatları branşlarında hem Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, hem de özel kurslar veren eğitimci sn.Neslihan Yaslıkaya, İlçemizin değerli Optik Mağazalarından Doğanay Optik sahibi ve Optisyen sn.Bahar Doğanay Derneğimize katkı vermek üzere bize katıldılar. Kendilerine bir kez daha hoş geldiniz diyor ve başarılar diliyorum.
2027 de 4. Olağan Genel Kurulumuza kadar geçecek olan 3 yıllık dönemde, Bağlı olduğumuz TURKONFED’in de 9.Mart 2024’de gerçekleşen Genel Kuruluyla başlayan yeni döneminin mottosunu aynen benimseyerek bizler de yeni dönemimizde “Ana Rota Eğitim” diyoruz ve eğitim odaklı faaliyetlere, talep edeceğiniz her konuda hem sizlere hem de katılım sağlamak isteyen herkese açık olacak eğitim program ve projelerine ağırlık vereceğiz.
Ülkemizde esen değişim rüzgarlarına ayak uydurmamak olmaz. İnsanların, değişime nasıl destek olduğunu, hasret kalmış olduğunu; Ve değişimin de nasıl başarı getirdiğini son seçimlerde yaşayarak öğrenmiş olduk. Bu gerçeklikten hareket ederek, her Genel Kurul’da olduğu gibi Yönetim ve Denetim Kurullarına taze kan vermenin önemini de hissederek kongremizi gerçekleştiriyoruz.
Siyasetçilerin ki gibi olmasın ama, bu dönemin benim için son Başkanlık dönemi olmasını istiyorum.2027 Genel Kurulu için müstakbel Başkanlar hazırlığa başlasınlar.
Genel Kurulumuzun hayırlı olması dileklerimle, başarılı bir yeni dönem için hep birlikte çalışacağımızı hatırlatıyor ve saygılar sunuyorum. İyi ki varsınız, biz kadınlar İyi ki varız.
Hepinize kucak dolusu sevgiler.”

Editör: Şeyma Kaya