CHP Kilimli Belediye Başkan aday Adayı Erol Sarıal uzun zaman boyunca partiye dönmesi için çağrıda bulunduğu Erdinç Kargidan’ın aday adayı olabilmek için geri dönüşünü değerlendirdi.

2019 seçimlerinde de aday adaylığını açıklayan ancak aday gösterilmediği için İYİ Parti’den aday olan Erdinç Kargidan hakkında “Baba ocağına döndü, mutluyuz” diyen Sarıal Z HABER’e konuştu.

Bartın'da torbacı operasyonu! 6 kişi yakalandı! Bartın'da torbacı operasyonu! 6 kişi yakalandı!

Erol Sarıal’ın, Erdinç Kargidan’ın adaylığı ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:
“Erdinç Kargidan’ın CHP’ye dönüp aday adaylığı başvurusu yapmak için çabasını takdir ediyorum. Bunu olumsuz değerlendiremem. Aksine baba ocağına döndüğü için seviniriz. Biz kendisine daha önce defalarca CHP’ye dön çağrısı yapmıştık. Kasım ayı içerisinde de iki defa çağrıda bulunduk. Aday adayı olmayacağını üye olmayacağını açıkça belirtmişti. Son olarak 5 Aralık sabahında yetkili bir arkadaşımız kendisi ile görüştü. Partiye üye olması için hala erken olduğunu belirtmişti. Akşam saatlerinde ise ‘Şartlar değişti’ diyerek aday adayı olmak istediğini ifade etti. Ama 5 Aralık saat 17.00’den önce aday adaylığı başvuru ücretini yatırdığını düşünmüyorum. Yatırdıysa bile geç kalmıştır.

Genel Merkezdeki çabasını olağan karşılıyorum. Kendisi zaten bir CHP’li. Bu bir süreç, Genel Başkanımız ‘Baba ocağına dönün’ çağrısı yaptı. Partimize dönmesi çok güzel bir şey. Aday adaylığı sürecini kaçırmış olabilir. Genel merkezde şansını deneyecek. Kazanan CHP olsun, Kilimli olsun.”

Editör: U. G.