Zonguldak’ta geçtiğimiz günlerde yağan yağmur sonucu heyelan yaşanan Zonguldak Ankara yolu Zafer Petrol’deki yamacın yeni yağmur ile birlikte inmesi kaçınılmaz görülüyor.

Uzun yıllardan beri yanlış yürütülen proje nedeniyle müteahhit firmanın sürekli yenilediği çalışma bölgesinde her yıl yeni heyelan yaşanması kaçınılmaz olmuştu.

Z HABER GÜNDEMDE TUTTU

Z HABER’in daha önce pek çok defa gündeme getirdiği bölge ile ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün aç kapa tünel yerine sürekli yamaçla oynaması yeni heyelanların da tetikleyicisi oldu.

Yol projesini can ve mal güvenliği ile milli servetin korumasına yönelik olarak değil de yakıt istasyonun menfaatine göre yaptığı iddia edilen Karayolları’nın yeni heyeanlar sonrası ne yapacağı merak ediliyor.

YİNE YAĞMUR VE HEYELAN KAÇINILMAZ 

Meteorolojik verilere göre yeni ve şiddetli yağmurlar aralıksız devam edecek.

Bu da riskli bölgelerde heyelanların devam edebileceğine işaret ediyor.

Son yağmur ve heyelan nedeniyle kapanan bölgede risk devam ediyor. Görüntülere de yansıyan o riskin yeni yağmur ile can ve mal kaybına neden olabileceği endişesi yaşanıyor.

Daha önceki uyarıları hiçe sayarak müteahhit marifetiyle 15 yıldır aynı yerde yap- boz yaptıran Karayolları yöneticilerinin ne yapacağı merak ediliyor.

Editör: Şeyma Kaya