Daha önce yaşanan olumsuz durumlar karşısında karavanların tahliyesi istenmiş ve Belediye Başkanı Ömer Ünal tarafından açıklama yapılmıştı.

Bölgenin temizlenmesinin ardından yeniden yol kenarı ve sahilleri işgal eden karavanlar bazı vatandaşların dikkatinden kaçmadı.

Karavanların 2022’de tahliye edildiğini hatırlayan vatandaşlar “Ömer Ünal karavanlara bu yıl izin mi verdi?” diyerek Z HABER’e ulaştı.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'na Zonguldaklı başkanvekili! Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'na Zonguldaklı başkanvekili!

Ömer Ünal geçtiğimiz yıl karavanlar için ne demişti?
Başkan Ünal Eylül 2022'de Z HABER'e yaptığı özel açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:
“Biz bu karavanlardan ücret talep etmiyoruz. İpini koparan geldi. Bunların ne yaptığı ne ettiği belli değil. Esrar mı içiyorlar, fuhuş mu yapıyorlar bilmiyoruz. Bu konuda çok fazla şikayet alıyoruz. Son zamanlarda bazı istenmeyen olaylar da yaşandı. Hatta geçtiğimiz günlerde bunlardan birinin beldedeki bir vatandaşımıza keserle saldırdığı olay da gündeme geldi. Buranın yeniden düzenlenmesi için bir çalışma başlattık. Önümüzdeki yıldan itibaren beldemize gelen karavanlardın belli bir ücret karşılığında konaklamasına izin vereceğiz. Bu çalışmayı yapabilmemiz için şuan burada olan karavanlara belli bir süre verdik. Zaten sezon kapanmıştı. Sezonun kapanması ile birlikte bu karavanların bölgeyi boşaltmasını istedik. Önümüzdeki sene burada karavanlar aynı şekilde konuşlanabilecek. Ücret karşılığında daha düzenli şartlarda konaklamaları için önlerinde bir engel yok.”

Editör: U. G.