TED Koleji bayram turnuvasına katıldı! TED Koleji bayram turnuvasına katıldı!

Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde Türkiye’den 13 ilin katılımıyla düzenlenecek olan Anadolu Yıldızlar Ligi Osman Bayraktar sezonu karate yarı final müsabakaları öncesinde Zonguldak Madenci Anıtı önünden valilik alanına kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, şube müdürleri ve antrenörler de katıldı.
Valilik meydanında son bulan yürüyüş, ülkemizde meydana gelen deprem sebebiyle hayatını kaybeden sporcular adına saygı duruşu, istiklal marşı ve ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.  
7-9 Temmuz 2023 tarihleri arasında Site Spor Salonu’nda ücretsiz olarak tüm vatandaşların izleyebileceği turnuvaya Amasya,  Çorum,  Düzce,  Kastamonu,  Samsun,  Bartın,  Ordu,  Trabzon,  Erzurum,  Giresun,  Erzincan,  Rize ve Zonguldak illerinden 138 sporcu katılacak.
Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, müsabakalar öncesinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporculara, Gökgöl Mağarası ve Maden Müzesi gibi kültür gezileriyle şehri yakından tanıma fırsatı da sağlayacak. 
Anadolu Yıldızlar Ligi’nin amacı, sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakaların yapılması, organizasyon kabiliyetinin geliştirilmesi, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, TOHM merkezlerine sporcu kazandırılması, Türk sporunun sürdürülebilir ve üretken, başarılı bir sistem oluşturulması, Ulusal Spor sisteminin geliştirilmesi, sporun tüm paydaşlarının, sporcu gelişimi için yeniden koordinasyonu, yüksek performans sporcu havuzu oluşturulması, sporcu performanslarını en üst düzeye taşıyacak bilimsel kurgulanması ve yeni yeteneklerin keşfedilmesi olarak planlandı.

Editör: Melisa Sapaz