Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da salı akşamından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava kütlesiyle karla karışık yağmur beklendiği uyarısında bulundu. Yarın Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklığı 4 ile 6 derece azalacak. Çarşamba günü ise yurt genelinde kar yağışı etkisini artıracak. 

19-20 Ocak'ta Kar Yağışı Olacak mı?

Karadeniz, İç Anadolu ve Trakya'da ise yağmur kara dönecek. Çalışkan, "Salı günü gündüz saatleri de yağışlar çoğunlukla yağmur şeklinde. Karadeniz'de de İç Anadolu'da da kuvvetli de yağacak ancak Salı günü geceye doğru havanın soğumasıyla birlikte Salı gecesi ve Çarşamba günü Karadeniz'de İç Anadolu'da kara dönmeye başlayacak. Ayrıca Trakya Çanakkale yükseklerinde bu fırtınanın gücüyle yağışlar kar şeklinde olacak. Salı öğleden sonra ve perşembe daha çok kuru soğuk olacak" uyarısında bulundu.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yarın gelecek soğuk havada, İstanbul kar yağışı almayacak görünüyor. Hafta sonu gelecek soğuk havada daha şanslı görünüyor. Cuma akşamı ve cumartesiye İstanbul da kar için takip edelim" dedi.

Zonguldak'a 11 yeni mahkeme kurulacak! Zonguldak'a 11 yeni mahkeme kurulacak!

Editör: Şeyma Kaya