Fox TV'nin dönem dizisi Kanunsuz Topraklar yayınlanmaya devam ediyor. 1939 yılında kömür şehri Zonguldak'ta bir kasabada madencilerin zorlu yaşam mücadelesini anlatan dizi, yayınlandığı ilk günden beri izleyicinin ilgisini çekiyor.

Uğur Güneş, Esra Bilgiç ve Necip Memilli'nin başrolde olduğu dizinin yapımcısı Faruk Turgut, dizinin yurtdışı satışından elde edilecek gelirle okul yaptırmayı planladıklarını söyledi.

Madencilerin yaşadıklarını ve hak arama mücadelelerini ekrana taşıyan dizi, Zonguldaklı çocuklara okul hediye edecek.

Dizinin konusu 1939 yıllarında Zonguldak’ta geçiyor. Dizide geçen zaman aralığı ve dizi gelirlerinden Zonguldaklı çocuklara okul kazandırma olayı yaşanan gerçek zamanla pişti oluyor. Cumhuriyet döneminde Zonguldak’ın ve Türkiye’nin ilk bağış okulunun eğitime başladığı yıl ile dizide geçen zaman aynı... 1938-1939 döneminde ilk eğitimine başlayan Mehmet Çelikel Lisesi, dizinin konusunun geçtiği tarihle çakıştığı gibi, Dizi gelirlerinden yeni bir okul inşa edilirse talihi de çakışacak…

Eğitimli nesillerin Türkiye’nin umudu olacağının inancı ile 1938 yılında iş adamı Mehmet Çelikel tarafından Cumhuriyet’in ilk bağış lisesi olan ”Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi”ni inşa ettirmiş ve Milli eğitim Bakanlığı hizmetine sunulmuştu.

Editör: TE Bilişim