Çaycuma Gençlerbirliği Spor Kulübü turnuvaya 9 takımla katıldı! Çaycuma Gençlerbirliği Spor Kulübü turnuvaya 9 takımla katıldı!
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 31 Mart seçimlerinde ilk kez oy kullanacak seçmenlere mektup gönderiyor. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın ve Gençlik Kolları aracılığıyla daha önce ilçedeki tüm seçmenlere isimlerine özel yazılmış mektupların bizzat ellerine ulaşmasını sağlayan Başkan Kantarcı, şimdi de, aynı şekildeki mektuplarla yeni seçmenlerine sesleniyor.
MUTLAKA SANDIĞA GİDİP OYUNU KULLANMALISIN
Kantarcı mektubunda, “31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde ilk kez sandık başına gideceksin. Yaşadığın kentle ilgili söz ve karar sahibi olmuş bir yurttaş olarak, muhtar ve belediye başkanının yanı sıra belediye meclisi üyeleriyle il genel meclisi üyeleri için de oy kullanacağın bu seçim, hayatında bir ilki oluşturacak. Bundan sonra, kent yönetiminde senin de sözün olacak. Hepimiz ülkeyi yönetenlerin ortaya çıkardığı sorunlardan dertliyiz. Ekonomik krizler hiç bitmiyor. Özellikle gençlerimizin yaşadığı gelecek kaygısı hepimizin kâbusuna dönüşüyor. Bu kısır döngüden çıkmanın tek yolu sandıktır, seçimdir. Yarın umudumuzu yükseltmek, sizleri geleceksiz bırakanlara tepkinizi göstermek için mutlaka sandığa gidip oyunu kullanmalısın” dedi.
GENÇLERE, SANAT, KÜLTÜR VE BİLİMİN İLGİ DUYDUĞU DALINDA, KENDİNİ GELİŞTİRME ŞANSI SUNDUK
Mektubunda, 10 yıldır Çaycuma Belediye Başkanlığı gibi çok onurlu bir görevi yürüttüğünü de ifade eden Başkan Kantarcı, “Çok şükür ki, güvenip oy verenleri hiç mahcup etmedim. Geçen zamanda arkadaşlarımla beraber çok çalıştım, sizlerin, içinde mutlu yaşayıp her türlü ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz sosyal ve teknik altyapının kurulmasını sağladım. Devrim niteliğinde işlere imza attığımız Çaycuma, birçok ilkle birlikte adil ve eşit hizmetle de tanıştı. Bisikletin başkenti yaptığımız ilçede, gelecek kuşaklara daha yaşanır bir Çaycuma bırakmak için çevre dostu belediyeciliğin en güzel örneklerini sergiledik. Kamunun diğer birimleriyle yaptığımız hizmetlerle, gençlere, sanat, kültür ve bilimin ilgi duyduğu dalında, kendini geliştirme şansı sunduk. Spor altyapısına verdiğimiz önem sayesinde, her yaştan insan, dilediği dalda spor yapma olanağına erişti.” ifadelerini de kullandı.
ÇAYCUMA, SON 10 YILDA, ÇEVRESİNDEKİ KENTLERLE MUKAYESE EDİLMEYECEK BİR DÜZEYE ERİŞTİ
Kantarcı, mektubunu, “Ne mutlu ki, içinde yarı olimpik yüzme havuzu da bulunan Atatürk Spor Merkezi’miz, yalnızca ilçemizin değil, bölgenin en rağbet gören tesisi haline geldi. Sinema salonları, kent içindeki yeşil alanları, çay bahçeleri, kafeterya ve diğer sosyal donatılarıyla gençlere müthiş bir sosyalleşme imkânı sunan Çaycuma, son 10 yılda, çevresindeki kentlerle mukayese edilmeyecek bir düzeye erişti. Her işimizde kamu yararını gözettik, Çaycumalının her kuruşunu kılı kırk yaran bir titizlikle harcadık. Belediye kaynaklarıyla kimseyi zengin etmediğimiz gibi, ülkenin mali yapısı en düzgün kurumlarından biri haline getirdik. Yüzlerce gencimizi iş sahibi yaptık. Bu çabamızı gören şehirleşmeyle ilgili çevreler, yerel yönetimlerde Çaycuma modelinden söz edip diğer belediyelere örnek göstermeye başladı.” diyerek sürdürüyor.
 
ÇAYCUMA, GENÇLERİN, ÇOK DAHA KEYİFLİ YAŞADIĞI BİR KENT HALİNE GELECEK
Kantarcı gençlere seslenişini, “İlçesinin bu düzeye ulaşmasına çok emek harcamış bir insan olarak, yarım kalan işleri tamamlamak, yeni projelerle geleceğin çok daha modern Çaycuma’sını inşa etmek için yeniden adayım. Bu dönemde diğer bazı projelerin yanı sıra sizlerin çok ilgisini çekecek Bilim Merkezimizi tamamlayacağız. Müze kütüphane olarak hizmet verecek Eski Cezaevi’nde tamamlamak üzere olduğumuz düzenlemelerle, Çaycuma, gençlerin, çok daha keyifli yaşadığı bir kent haline gelecek. Bunun yanı sıra seçim sürecinde açıklayacağım yine sürpriz projelerle ilçemiz herkesin daha da görmek, gezmek istediği bir yer haline gelecek. 2014’te “Çaycuma değişecek” diyerek yola çıktık. 10 yılda Çaycuma değişti, başka güzelliklerin modern kenti haline geldi. Şimdi kazanımlarımızı daha ilerilere taşıma zamanı. Bunu senin de katkılarınla başarıp, Çaycuma’yı, herkesin imrenerek baktığı sıra dışı bir kent haline getireceğimize inanıyorum. Bu inancı sizlerin gözlerindeki ışıltıdan aldığımı bilmeni isterim. Sonsuz selam ve sevgilerimle.” diyerek tamamladı.
Editör: Şeyma Kaya