Mevsimin sonbahar olmasıyla birlikte kanlıca ve tellice mantarı pazar tezgahlarında görüldü. Devrek'te vatandaşlar tarafından yaylalardan toplanan kanlıca ve tellice mantarı tezgahlarda yerini alarak kanlıcanın kilogramı 80-100 TL arasında, tellicenin ise kilogramı 50 TL'den satılmaya başlandı.

Sonbahar yağmurlarının yağmasıyla birlikte çam ağaçları altında çıkan kanlıca ve tellice mantarı da tezgahlarda görülmeye başladı. Aminoasit içeriği bakımından zengin oluşu sebebiyle yararlı bir protein kaynağı olan, 'kanlıca mantarı' toplanmaya başlandı.

Devrek'te kaza! 3 kişi yaralandı! Devrek'te kaza! 3 kişi yaralandı!

Yağışlarla birlikte Devrek'te toplanmaya başlanan kanlıca ve tellice mantarı tezgahlarda yerini aldı. Vatandaşlar tarafından yaylalardan ve kentin yüksek kesimlerinden toplanan kanlıca ve tellice mantarı tezgahlarda yerini alarak kanlıcanın kilogramı 80-100 TL arasında tellicenin ise kilogramı 50 TL'den satılmaya başlandı.

Devrek'te kanlıca ve tellice mantarı satmaya başlayan pazar esnafı, toplamasının zahmetli olduğundan ve çok bulunmadığından dolayı fiyatının yüksek olduğunu belirterek, mantarın havaların soğuması ve yağışların artmasıyla çoğalacağı için fiyatının düşebileceğini aktardı.

Editör: Bekir Ekici