Kandilli Belediyesi tarafından Geyikbeli ve Şehitlik Mahallesi’nin ortasında bulunan 3 dönümlük alana içerisinde kadınlar ve çocuklar için birçok sosyal ve spor alanlarının yer aldığı Zübeyde Hanım Parkı’nın yapım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın çalışmaların 1,5 ay içerisinde tamamlanarak parkın halkın kullanımına açılacağını ifade etti. Kandilli Beldesi’nde ki mahalle muhtarları ise çalışmalardan dolayı Başkan Aydın’a teşekkür etti.

Kandilli Belediyesi’nin kardeş belediyesi İzmir Karşıyaka Belediyesi arasında ortak hazırlanan Zübeyde Hanım Parkı’nın yapım çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Geyikbeli Mahallesi ile Şehitlik Mahallesi’nin ortasında 3 dönümlük bir ala inşa edilen parkın içerisinde basket ve voleybol sahası, çocuk parkları, yürüyüş ve bisiklet parkuru, fitnes, oturma alanları ve çay bahçesi yer alacak.

Zübeyde Hanım parkı Ekim ayında hizmete girecek
Çalışmaları yerinde inceleyen Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın belde halkına güzel bir sosyal alan kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Başkan Aydın incelemeler sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada “Kandilli beldemizin Şehitlik ve Geyikbeli Mahallemizin tam orta yerinde yer alan Helvacı Gölü olarak adlandırdığımız alandayız.  Burada kardeş belediyemiz olan İzmir’in Karşıyaka Belediyesi ile birlikte planladığımız adı Zübeyde Hanım parkı olacak park çalışmasındayız. Bu park 3 dönümlük alana iki belediyenin ortaklaşa planladığı, malzemelerinden alt yapısına varıncaya kadar birlikte çalıştığımız bir park alanıdır. Burada yaptığımız park alanında yürüyüş, bisiklet, gazebo, çocuk parkları, fitnes, voleybol ve basket sahası ve çay bahçesi alanları olacak. İnşaatımıza başladık ve 1-1,5 ay içerisinde de kullanıma açacağız. Kandilli’de özellikle bayanlarımıza ve çocuklarımıza hizmet edecek çok güzel bir yaşam alanı olacak. Gerçekten ihtiyaç duyulan bir alandı. İnsanlarımızın sosyalleşmesini sağlayacak. İnsanlarımızla birlikte burada daha çok toplanacağız. Gelecek için daha güzel hayaller kuracağız” dedi. Başkan Aydın projenin hayata geçirilmesinde ki desteklerinden dolayı Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a teşekkür etti.

Milletvekili Bozkurt’a Kandilli’den teşekkür
Gazetecilere doğalgaz çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Aydın, doğalgazın beldeye daha çabuk gelebilmesi adına demiryolu hattının kullanım izninin alınmasını hızlandıran AK Parti Zonguldak Milletvekili Av. Saffet Bozkurt’a teşekkür etti. Aydın doğalgaz çalışmalarına ilişkin olarak şu bilgileri verdi: “Daha önce söylemiştik Kandilli’ye doğalgaz geliyor. Yaklaşık bir haftadır bölge milletvekilimiz Saffet Bozkurt ile istişare içerisindeyiz. Doğalgaz’ın Kandilli’ye daha çabuk ulaşıp hizmetin verilebilmesi için eski demiryolu hattının kullanılması gündeme geldi. Bununla ilgili gerekli izinler alındı. Bu izinlerin alınması noktasında sürecin hızlandırılması için kendileri devreye girdi. Dün itibariyle tüm imzalar ve anlaşmalar tamamlandı. Doğalgaz ana hattının demiryolu üzerinden gelişi bu günlerde başlayacak. Merkez bölgemizde kışa girilmeden doğalgazdan faydalanmaya başlanmış olacak. Ben kendisine gösterdiği çabadan ötürü Kandilli Belediyesi, halkımız ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Kendisinin Kandilli’ye olan tutkusunu her zaman biliyoruz. Sadece bu değil; vekilimizle birlikte görüştüğümüz birkaç konu daha var. O işler biraz ilerledikçe hem kendileri hemde bizler bunları kamuoyuna deklare edeceğiz. Daha güzel çalışmalarda da birlikte olacağız. Belediyeler hizmet konusunda herkesten yardım alır. Vekillerimiz bunlar için bizim elimiz ayağımızdır. Ben kendisine şahsen son zamanlarda gösterdiği çaba için çok teşekkür ediyorum. “

Kandilli’de her noktada çalışma var
Başkan Aydın ayrıca tüm mahallelerde sosyal alanların artırılmasına yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından doğalgaz hatlarının yapımız sırasında bozulan yerlerin onarımına yoğunluk vereceklerini söyledi. Aydın açıklamasında “Tüm mahallelerimizde sosyal alanlarda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu sosyal yaşam alanların çalışmalarını bir an önce bitirmeyi planlıyoruz. Asıl yoğun çalışmamız doğalgaz hatlarının bölgeye döşenmesiyle başlayacak. Doğalgazı ne kadar çabuk halkımıza dağıtabilirsek alanlarda ve yollarda meydana gelecek hasarları kış girmeden onarım ve bakımını yapmak istiyoruz. Hazırlıklarımızı bunun üzerine yoğunlaştırdık. Bu çalışmaların kaynağını da ayırdık. Halkımıza çok fazla sorun oluşturmadan alanları düzeltmeye çalışacağız. İmar çalışmalarımızda eksik olan yerlerle ilgili sondaj çalışmaları başlayacak. İmarda eksik kalan tüm revizeleri önümüzdeki yılbaşına kadar tamamlamayı planlıyoruz. Bölgede faaliyet gösteren şirketlerle birlikte onların kullandığı yollar üzerinde gerek betonlama ve gerekse peyzaj çalışması yapacağız. Onları da ekim ayına kadar bitirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Muhtar Arslan: “Başkanımıza teşekkür ediyorum”
Zübeyde Hanım parkı yapım çalışmalarını takip eden Geyikbeli Mahallesi Muhtarı Tahsin Arslan, Belediye Başkanı Mustafa Aydın’a teşekkür etti. Arslan konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Başkanımız sağ olsun mahallemize güzel bir yaşam alanı kazandırıyor. Çocuklarımızın oynayıp eğlenebileceği, ailelerin topluca gelip sohbet edebileceği, gençlerimizin spor yapabileceği bir alan meydana çıktı. Başkanımızın bu çalışmada büyük emeği var. Şahsım adına Geyikbeli Mahallesi Muhtarı olarak başkanımıza teşekkür ediyorum. Nihayetinde Kandilli’mize kazandırılan bir değer. Bizde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Üzerimize düşen ne varsa, başkanımızla beraberiz.”

Muhtar Güldalı: “Kandili’miz güzel bir tesis kazandı”
Şehitlik Mahallesi Muhtarı Murat Güldalı da Kandilli Beldesi’nin çok güzel bir sosyal alana kavuştuğunu belirterek Başkan Aydın’a teşekkür etti. Muhtar Güldalı konuşmasında şunları söyledi: “Bölgemizde eksikliği olan bu güzel tesisi kazandırdığı için öncelikle başkanımıza teşekkür ediyorum. Belediyemiz kısıtlı imkanlarla yatırım yapacak bir yer olarak burası vardı. Burayıda bu şekilde değerlendiriyor. Kandilli’mize güzel bir tesis kazandırmış oldu.”

Muhtar Görmüş: “Kandilli’mizin böyle bir şeye ihtiyacı vardı”
Armutçuk Mahallesi Muhtarı Hasan Görmüş ise Belediye Başkanı Mustafa Aydın’a parkın Kandilli’ye kazandırılmasından dolayı teşekkür ederek, burada güzel bir ortam oluştuğunu ifade etti. Muhtar Görmüş şu şekilde konuştu: “ Öncelikle başkanımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten Kandilli’mizin böyle bir şeye ihtiyacı vardı. Basket sahası, çocuklarımızın oynayabileceği alanlar, gezi alanları gibi çok güzel bir ortam oluşturuldu burada. Tabiki bu arada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kardeş belediyemiz Karşıyaka belediyemizde buraya sponsor oldu. Kimin emeği varsa hayırlı uğurlu olsun.”

Kdz. Ereğli sahili ilmek ilmek yeniden örülüyor! Kdz. Ereğli sahili ilmek ilmek yeniden örülüyor!

Editör: Kağan İslamoğlu