Zonguldak Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, oğlunun konuğu olarak bulunduğu Japonya’da çok boyutlu temaslar da bulunuyor. Zonguldaklı İş İnsanı Murat Enşici’nin oğlu Cem Fırat Kantarcı ile mihmandarlığını yaptığı Kantarcı, Hitoyoshi’de kurulu Kuma Technical High Scool’u da (Kuma Teknik Lisesi) ziyaret etti.

NURHAN CELAL GÜLŞEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİ TANITTI

Burada Okul Müdürü Eiichi Tsuruta ve Müdür Yardımcısı Kazuo Uemura ile görüşüp incelemelerde bulunan Başkan Kantarcı, Çaycuma’da aynı şekilde eğitim veren Nurhan Celal Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini de tanıttı. Okul Müdürü Tsuruta’ya Nurhan Celal Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çaycuma’yı tanıtan broşür takdim eden Kantarcı, iki teknik lisenin de, son teknolojiye sahip endüstriyel ekipmanlarla eğitim vermesinin önemli olduğunu da ifade etti.

OKUL MÜDÜRÜ TSURUTA, “KARDEŞ OKUL” TEKLİFİNE SON DERECE SICAK BAKTIĞINI SÖYLEDİ

Kantarcı’nın karşılıklı deneyim aktarmak, birlikte proje geliştirmek, öğrenci değişimi yoluyla toplumlar arasındaki önyargıları kırıp dostluk köprüleri kurmak amacıyla iki teknik lisenin kardeş okul olması teklifini götürdüğü Okul Müdürü Tsuruta, buna, son derece sıcak baktığını söyledi. Kardeş okul çalışmalarının karşılıklı ziyaretlerle sürdürülmesinin de kararlaştırıldığı ziyarette, her iki taraf birbirine çeşitli armağanlar sundu.

OKUL MİMARİSİYLE DE İLGİ ÇEKİYOR

Ağırlıklı olarak ahşap yapı elemanlarının kullanıldığı mimarisiyle de ilgi çeken Kuma Teknik Lisesi, 1960 yılında kurulmuş. 61’i kız 471 öğrencisi bulunan okul makine, elektrik, mimarlık ve inşaat alanlarında eğitim veriyor. Eğitim süresinin 3 yıl olduğu okulun 12 bini aşkın mezunu dünyanın pek çok yerinde teknik eleman olarak hizmet sunuyor.

Zonguldak Kozlu sahil yolunda kaza! Takla attı! Zonguldak Kozlu sahil yolunda kaza! Takla attı!

GELENEKSEL MİMARİYLE İLGİLİ UZMANLIKLAR SUNAN TEK OKUL

Japonya'da geleneksel mimariyle ilgili kurslar ve uzmanlıklar sunan tek okul olarak bilinen Kuma Teknik Lisesi 4 branş ve 5 derslikte eğitimini sürdürüyor.

Editör: Bekir Ekici