Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı (JAK) Arama Kurtarma Timine 24 Nisan – 12 Mayıs 2023 tarihinde (JÖAK) Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığınca (DAFAK) “Doğal Afetlerde Arama Kurtarma” kursu verildi.

13-17 Kasım 2023 tarihleri arasında (TTK) Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesesi ile “Doğal Afet ve Maden Kazalarına Yönelik Arama Kurtarma” konularında söz konusu Arama Kurtarma Timinin eğitim alması sağlandı.

Eğitim faaliyeti kapsamında; Ocağın (560) metre altına inilerek Ocak Tanıtımı, Tahkimat Tanıtımı, Belleme Tahkimatı, Domuz Damı, Kazı Yöntemleri Mortopikör ile Kazı,  Ocak Gazları, Tahlisiye Cihaz Tanıtımı, Tahlisiye Cihaz Kuşanılması, Tahlisiye Cihazının Sökülüp Takılması ve İlk Yardım konularında eğitimler gerçekleştirilmiş, ocak içerisinde tatbikat yapıldı.

Seçim sonrası neler oldu? Turpçu Zonguldak teşkilatında! Seçim sonrası neler oldu? Turpçu Zonguldak teşkilatında!

Eğitim faaliyetinde; öncelikle bölgemizde oluşabilecek doğal afet ve maden göçüklerinde vatandaşlarımıza daha çabuk ulaşarak, can kaybını en az seviyeye düşürmek, vatandaşlarımıza destek olmak ve yaralarını sarmak hedeflendi

Editör: U. G.