İzmir Karşıyaka'da, Orgeneral Nafiz Gürman Mahallesi üzerinde yer alan rekreasyon alanının zirvesinde kurulan ve İzmir'in iç ve dış körfezine gökyüzünden bakıyor hissini uyandıran anıt Dünya Barış Anıtı ismi verildi..
Dünya Barış Anıtı alanı içerisindeki ekvator seyir terasıyla, İzmir'i gökyüzünden panoramik seyretme imkanı verirken, kafeteryası, restoranı ve piknik alanıyla da çevresindeki doğa güzellikleri ile de halkın dinlenme olanağıyla birlikte sunuluyor.
Bu bölge , Yerel seçimler öncesinde çıkartılan 5747 Sayılı Bölünme Yasası kapsamında Bayraklı Belediyesi'ne geçti.

Dünya Barış Anıtı, 2014 seçimlerinde Zonguldak ili Çaycuma ilçesi Belediye Başkanı olan İnşaat Yüksek Mühendisi Bülent Kantarcı tarafından yapılmıştır.

Bülent Kantarcı Kimdir ?
1955-1973 yılları arasında üç dönem Çaycuma Belediye Başkanlığı yapan Nihat Kantarcı’nın üç çocuğunun en büyüğü olarak 1954 yılında Çaycuma’da doğan Kantarcı; Çocuk yaşta iş hayatı ile tanıştı. Daha ortaokul sıralarındayken briket harmanında çalıştı, traktör operatörlüğü yaptı. İlk ve Orta Öğrenimini Çaycuma' da tamamladı. 1971 yılında İstanbul Kabataş Erkek Lisesini bitirdi. Yükseköğrenimi İstanbul Yıldız Üniversitesinde (İ.D.M.M.A.) yaptıktan sonra 1978 yılında 'Yapı' dalında İnşaat Yüksek Mühendisi diplomasını aldı. Yüksek öğrenim sırasında da kamyon şoförlüğü, taksicilik ve Beşiktaş Nüfus Müdürlüğünde memurluk yaptı. Vatani görevini 1978-1980 yılları arasında, Konya'da, 2. Ordu İnşaat Emlak Başkanlığı’nda Mühendis Teğmen ve Kontrol Mühendisi olarak bitirdi. 1980 yılında Çaycuma'da taahhüt ve proje firması kurdu. 1982 yılı başında Koçkan İnşaatı kurarak yörede ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde birçok inşaat ve altyapı taahhüt işlerini gerçekleştirdi. 1992 yılında çalışma hayatı içinde iken Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi 'İş İdaresi' bölümünden mezun oldu. 2005 yılında Ahmet Yesevi Üniversitesi 'Yönetim Bilişim Sistemleri' yüksek lisans programını tamamladı. Kokaksu (Saltukova) Havaalanını pist ve terminal binası dahil inşaatını yaptı. 33 yıl zarfında konutlar, iş merkezleri, hastaneler, okullar, köprüler, yol yapımları gibi sayısız mühendislik yapısını gerçekleştirdi. 2007’de, İzmir’in simgelerinden biri haline dönüşen ve dev mühendislik eseri olan “Dünya Barış Anıtı”nı yaptı. Son olarak, 2013’te modern mimarisiyle kente değer katan 300 araç kapasiteli Çaycuma Katlı Otopark inşaatını bitirdi. 2014 Yerel seçimlerinde Çaycuma Belediye Başkanı seçildi. 2014 Yılından itibaren Çaycuma Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır. 1988-1995 yılları arasında, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliği görevlerini yürüttü. Bu görevleri sırasında bölgemizin önemli projelerinin hayata geçmesine katkı sundu; başta Filyos Vadisi’ne ilişkin olmak üzere bölge ekonomisi ve kalkınmasına dair birçok raporlar hazırladı (Bu raporlar halen geçerli yol haritası niteliğindedir.).
6 Şubat 2023'te dokuz saat arayla meydana gelen iki depremin ardından bölgede çadır ,konteyner ve konut sıkıntısı yaşanması sebebi ile bizzat kendi tasarladığı ahşap konutlarının ilki 26 Mart 2023 tarihinde Çaycuma Belediyesinin ürettiği deprem konutlarının ilk ikisi Adıyaman'a kuruldu. Temmuz ayında 50 adet konut ve 3 cami Hatay Merkezi’nde ayrılan alana yapılmaya başlandı. Deprem konutlarını 30m2 (1+1), 40m2 (2+1) evlerde banyo, WC, mutfak, yatak odası, oturma odası olarak tasarladı.
Çaycuma Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurucu üyesidir. 2013 yılında da Atatürk İlkokulu ile de eğitim alanına mütevazı bir katkı sundu. Kimya Mühendisi Belgin Kantarcı ile evlidir ve iki çocuğu vardır. Büyük oğlu Nihat Can, İstanbul Modern Müzesi Editörü’dür. Diğer oğlu Fırat Cem ise ABD’de çalışmaktadır.

Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı 'BUNU BİLİYOR MUSUNUZ? Hayati Yılmaz, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile ne ilgisi var?' görseli olabilir

MFA Maske 5. Türk İş Güvenliği ve Sağlığı Fuarı’na katıldı! MFA Maske 5. Türk İş Güvenliği ve Sağlığı Fuarı’na katıldı!

Kaynak- Zonguldak Tarih Hayati Yılmaz 
 

Editör: Melisa Sapaz