Bir önceki seçimde birinci sırayı Zonguldak’ı tanımayan Aydın Tümen’e vererek hata yaptıklarını kabul eden Meral Akşener’in ilk günden beri partiye emek veren Yavuz Erkmen’i silmesi; “Ne yaptın Meral abla. Bu mu senin vefan?” tepkilerine neden oldu.

Daha önce MHP’den Zeki Çakan’ın ardından ikinci sıradan aday gösterilen Erkmen, İYİ Parti’nin kurulması ile birlikte İl Başkanlığı görevine gelmiş ve bir önceki seçimde aday adayı olmuştu.

AYDIN TÜMEN HATASINI KABUL ETMİŞTİ

Akşener’in o seçimde DSP döneminin bakanlarından Aydın Tümen’i Zonguldak’ta ilk sıraya koyması tepkilere neden olmuştu. İkinci sırada olan Yavuz Erkmen seçimden istenilen sonuç alınamayınca zor durumda olan ve borç batağına sürüklenen partinin başına geçmiş ve toparlanma dönemi yaşanmıştı.

Bunca emeğin ve abanın sonrasında Zonguldak’tan ilk sırada aday gösterilmeyi bekleyen Erkmen son dönem yaşanan örgüt içi sorunlar ve görüş ayrılıklarının da etkisi ile aday gösterilmedi.

Yine partiye emekleri olan Ereğli İlçe Başkanı Dr. Evrim Balbaloğlu’nu tercih ederek ilk sıraya yerleştiren genel başkan Meral Akşener’in Erkmen’i silmesi ise büyük vefasızlık olarak yorumlanıyor.

Mustafa Çağlayan o iddiaları yanıtladı! Hukuki süreci başlattığını açıkladı! Mustafa Çağlayan o iddiaları yanıtladı! Hukuki süreci başlattığını açıkladı!

PARTİLİ PARTİSİZ PEK ÇOK YERDEN TEPKİ VAR

Yaşanan bu gelişmeler, parti içinde ve kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Erkmen’in bu dönem ilk sıradan aday olmasına kesin gözüyle bakan pek çok seçmen de tepkilerini ve şaşkınlıklarını sosyal medyadan paylaşarak; “Ne yaptın Meral abla?” diye soruyor.

Editör: U. G.