İlaç, tekstil, enerji, çimento, gıda, demir Çelik gibi hemen hemen her sektörde faaliyet gösteren firmalara SOLECHEM Kimya ismiyle endüstriyel kimyasal hammadde satan İstanbul merkezli şirketin Sahibi Emre Baş, Alaplı Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) istihdama katkı sağlamak amacıyla gün saydıklarını belirtti.

Baş, “Alaplı İlçesi Karşıyaka mahallesinde yetişip, bugünlerde İstanbul Ataşehir merkezli şirketimizde ithalatını taptığımız ve fason yaptırdığımız ürünlerle yurt içi ve yurt dışına satış yapıyoruz. SOLECHEM Kimya bugün Türkiye’de kendi öz üretimini yapmak için emin adımlarla çalışmalarına devam etmektedir. İnşallah En geç bir yıl içinde 2.5 dönüm Kapalı alan üzerine fabrikamızı kuruyoruz” dedi.  

BAŞ, yurtdışı satışları için geçen sene İtalya’ya da şirket kurduklarını ve Alaplı’da üretime geçmek için gün saydıklarını kaydederek, “Portföyümüzde 1000’e yakın endüstriyel kimyasal bulunmaktadır. Şirket olarak 20’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Ekibimizle gece gündüz Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Hedefimiz Alaplı’dan dünyaya ihracat yapmaktır.”

Zonguldak'ta Muhammet Ali Arslan ve Gökhan Katıoğlu'nun öldüğü kazada yeni gelişme! Zonguldak'ta Muhammet Ali Arslan ve Gökhan Katıoğlu'nun öldüğü kazada yeni gelişme!

EMRE BAŞ KİMDİR?

1986 yılında Kdz. Ereğli’de dünyaya gelen ve Alaplı Yeni Siteler mahallesinde büyüyen BAŞ ilk ve orta tahsilini Kdz. Ereğli ve Alaplı’da tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümden 2010 yılında mezun oldu. BAŞ özel bir kimya şirketinde çalıştıktan sonra 2013 yılında SOLECHEM Kimya şirketini kurdu. Evli ve 2 çocuklu olan Baş, Alaplı eşrafından Hacı Sayit Baş’ın  torunu, merhum Mustafa Baş’ın oğludur

Editör: U. G.