Maden ocağında göçük 1 ölü bir yaralı! Maden ocağında göçük 1 ölü bir yaralı!

 Prof. Dr. Ayhan Şamandar, İstanbul - Ankara arasında yapılacak olan yüksek hızlı tren güzergahının Batı ve Orta Karadeniz’i kapsamadığını, hattın  İstanbul - Gebze - Kocaeli -  Sakarya - Hendek - Düzce - Bolu - Gerede - Kızılcahamam - Ankara  üzerinden geçmesi gerektiğini, önerileri ile birlikte sosyal medya hesabından paylaştı.

Şamandar tarafından paylaşılan öneri şu şekilde:

LÜTFEN BU YANLIŞTAN  DÖNÜN..
Ulaştırma  ve Altyapı Bakanlığının ilan ettiği İstanbul - Ankara Yüksek hızlı tren projesinde Batı ve Orta Karadeniz’deki iller yok. 
Planlanan tren İstanbul - Gebze - Sakarya (Mudurnu - Beypazarı üzerinden) Ankara güzergahıdır.
Bu proje 8 milyar dolara mal olacaktır.  Projede 120 km tünel 14 km viyadük var.
Proje kendini 50 yılda amorti ediyor. Japon bilim insanları ile Önerdigimiz  İstanbul - Gebze - Kocaeli - Sakarya - Hendek - Düzce - Bolu – Gerede - Kızılcahamam - Ankara projesinde  günlük 250 bin yolcu taşınacak. Proje 5 milyar dolara mal oluyor, 20 yılda amorti ediyor. 6 il 4 ilçe direkt Orta Karadeniz'deki  8 il de dolaylı olarak faydalanacak. Deprem bekleyen İstanbul yatay olarak Geredeye kadar yayılacak. Daha sonra Gerede - Samsun tren hattı yapılırsa İstanbul- Batum tren  hattı gerçekleşmiş olacak. Önerdigimiz  proje hızlı ve karlıdır. 

Editör: Bekir Ekici