Türkiye bunu konuşuyor! Hemşire Selen Bilgin öldü mü? Öldürüldü mü? Türkiye bunu konuşuyor! Hemşire Selen Bilgin öldü mü? Öldürüldü mü?

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, TTK'ya alınacak 2 bin maden işçisi için başvuru tarihinin bir an önce açıklanmasını beklediklerini söyledi. Mutlu, şöyle dedi:

"Bizim sorunlarımız sözleşmeyle bitmiyor. Biz kuruma işçi aldıramazsak bu tarihi sözleşmenin de yaptığımız hiçbir işin de önemi kalmıyor. Bu manada çok uzun zamandır mücadele verdiğimiz işçi alımı konusunda da iyi bir konuma geldik. Ankara’da kapı kapı dolaştık, Ankara’da yattık Ankara’da kalktık ve en sonunda 2 bin işçi alımı sözünü almayı başardık. Bunda en büyük etken TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün Atalay ve Genel Başkanımız Hakan Yeşil’dir. Sağ olsun bizimle birlikte kapı kapı dolaştı. Bakanın, Cumhurbaşkanının kapısına gitti ve ‘Zonguldak benim ikinci vatanım’ dedi. ‘Madenci hak ediyor’ dedi ve hep beraber başardık. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Burada sizin de payınız çok fazla. Deprem bölgesinde göstermiş olduğunuz üstün performans, o insani duruş, o dik duruş devletinize sahip çıktığınızı her an devletiniz için kelleniz koltukta savaşacağınızı göstermeniz çok büyük etken olmuştur. Ben bu manada sizlere gerçekten yürekten teşekkür ediyorum. Küçülen müesseselerimiz bir nefes alacak. Yeterli mi tabi ki değil. Cumhurbaşkanımızın talimatını verdiği işçi alım süreci biran önce başlamalıdır.”

Editör: Melisa Sapaz