Instagram Hesap Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır?

Hesabınızı geçici olarak kapatabilmenizi sağlayan hesap dondurma işlemi ile Instagram, kalıcı olarak silmeden uygulamayı kullanmaya ara vermenize olanak sağlamaktadır. Bu imkandan yararlanmak isteyenler ‘Instagram dondurma işlemi nasıl yapılır’ sorusunu sıklıkla sorarlar. Hesabınızı dondurduğunuzda siz tekrar giriş yaparak, hesabı aktif hale getirene kadar profiliniz gizlenir. Instagram nasıl dondurulurHesabınızı dondurmak için aşağıdaki direktifleri takip edebilirsiniz, Instagram hesap dondurma linki;

  1. Instagram hesabınıza ara vermek için uygulama içerisinden geçici olarak kapatamazsınız. Mobil tarayıcıdan ya da bilgisayarınız üzerinden ınstagram'a giriş yapın.

  2. Sağ üst kısımda yer alan simgeye dokunarak 'profili düzenle' seçeneğine tıklayın.

    YouTube reklam engelleme yöntemleri 2023 güncel YouTube reklam engelleme yöntemleri 2023 güncel
  3. Açılan sayfanın alt kısmında yer alan 'hesabımı geçici olarak kapat' butonunu seçin.

  4. ‘Hesabını neden kapatıyorsun’ sorusuna yanıt verdikten sonra şifrenizi tekrar girerek, instagram hesabınızı dondurmak için işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram’da Hesap Dondurunca Ne Oluyor?

Instagram hesap dondurma işlemi uygulama üzerinden gerçekleştirilememektedir. Tarayıcınız üzerinden Instagram hesabınıza girerek, gerekli işlemi kısa sürede tamamlayabilirsiniz. Ancak Instagram kullanıcılarının çoğunluğu hesaplarını dondururken, tedirginlik yaşamakta ve profillerinin tamamen silinmesinden endişe etmektedir. Peki, Instagram’da hesap dondurunca ne olur? Hesabınızı geçici olarak kapattığınızda profiliniz, beğenmeleriniz, gönderileriniz ve mesajlarınız, siz hesabı tekrar aktif hale getirene kadar gizlenir. Hesap dondurma işleminin herhangi bir süresi bulunmamaktadır. İstediğiniz zaman hesabınızı kullanıcı adınız ve şifreniz ile aktif hale getirebilirsiniz.

Instagram Dondurulunca Takipçiler Siliniyor Mu?

Hesap dondurma işlemi, Instagram tarafından kullanıcılara sunulan bir geçici kapatma yöntemidir. Bu yolla dilediğiniz zaman uygulamayı kullanmaya ara verebilirsiniz. Ama kullanıcıları telaşlandıran konuların başında ‘Instagram dondurulunca takipçiler siliniyor mu’ sorusu gelmektedir. Hesap dondurma işlemi sonrası profiliniz gizlenir. Ancak geçici olarak kapatma işlemi Instagram hesabınızı tamamen bloke etmez. Yani Instagram hesabınızdaki takipçilerin ya da fotoğrafların silinmesi söz konusu değildir. Hesabınızı aktif hale getirdiğinizde fotoğraflarınız ve takipçileriniz aynı şekilde görünmeye devam eder.

Instagram’da Bir Kişinin Hesabını Dondurduğu Nasıl Anlaşılır?

Instagram insanların sosyal etkileşim kurabildikleri dünya genelinde sayısız kişi tarafından aktif olarak kullanılan bir uygulamadır. Ama çeşitli nedenlerle kullanıcılar hesaplarınız kapatma ya da dondurma kararı alabilirler. Instagram’da bir kişinin hesabını dondurduğunu anlamak için birkaç yönteme başvurabilirsiniz.

  • Hesabını donduran kişilerin profilleri, paylaşımları ve mesajları Instagram tarafından gizlenmektedir. Yani aradığınız kişinin profiline erişim sağlayamıyorsanız, bu kişi ya hesabını kapatmış ya dondurmuş ya da sizi engellemiştir.
  • Söz konusu kişinin profiline girmeye çalıştığınızda karşınıza ‘üzgünüz, bu sayfaya ulaşılamıyor’ uyarısı çıkıyorsa ve uyarının altında ‘tıkladığın bağlantı bozuk olabilir ya da sayfa kaldırılmış olabilir’ yazısı çıkıyorsa, bu o kişinin hesabını kapattığının veya dondurduğunun göstergesidir.

Hesabınızı kapatma seçeneği sadece Instagram silme nasıl yapılır konumuzdan yapabilirsiniz.

Dondurulup Açılan Instagram Hesabı Tekrar Dondurulabilir Mi?

Dondurulup açılan Instagram hesabının yeniden doldurulması, mümkündür. Ancak Instagram, kullanıcılarının bu işlemi yapabilmesi için 7 gün bekleme koşulu getirmiştir. Hesap dondurma açma için kullanıcılara herhangi bir sınır getirilmemiştir. Yani 7 gün süre dolduğundan Instagram hesabınız yeniden geçici olarak kapatabilirsiniz. Instagram hesabınızı kalıcı olarak silmediğiniz sürece dilediğiniz zaman hesabınızı dondurup yeniden açabilirsiniz. Sadece hesabınızı aktif hale getirdikten sonra 7 gün beklemeniz gerekmektedir.

Instagram’ı Dondurunca Profil Görünür Mü?

Instagram dondurma işlemi, kullanıcıların hesaplarını kalıcı olarak kapatmalarına olanak sağlayan bir uygulamadır. ‘Instagram dondurunca profil görünür mü’ sorusu kullanıcıların en çok merak ettiği konular arasındadır. Hayır, dondurulan hesapların, profilleri, mesajları, beğenileri ya da paylaşımları görünmez. Hesap tekrar aktif hale getirilene kadar Instagram, dondurulmuş hesapların profillerini gizler. Hesap tekrar aktif hale getirildiğinde ise profiliniz görünür hale gelmektedir.

Editör: TE Bilişim