Facebook uygulaması, Dünya üzerinde en çok kullanıcıya sahip bir sosyal medya platformudur. Aktif kullanıcı sayısı her geçen gün artmak ile birlikte 1,6 milyar kişinin üzerindedir. Altyapısı sağlam olan Facebook, kullanıcılarının bilgi güvenliğine büyük önem vermektedir. Düzenli olarak yapılan güncellemelerle uygulamanın güvenlik önlemleri arttırılmaktadır.

Ancak günümüzde insanlar, pek çok işlemi sanal ortamda gerçekleştirmektedir. Bu da oldukça fazla sayıda uygulama ve tabii şifre kullanımı anlamına gelir. Dolayısıyla Facebook kullanıcılarının en çok karşılaştıkları problemler arasında hesap bilgilerini ya da hesabın şifresini unutmak gelmektedir. Kullanıcıların hesap bilgilerini unutmaları halinde uygulamaya erişebilmeleri için farklı doğrulama yolları mevcuttur.

Facebook şifremi unuttum! Diye endişelenmenize gerek yok. Bu yazımızda Facebook hesap bilgilerimi unuttum hesabımı geri nasıl alabilirim? Diyen kişiler için Facebook hesabı nasıl geri alınır konusunu ve farklı çözüm önerilerini ele aldık. Eğer sizde Facebook hesabıma giriş yapamıyorum diyorsanız aşağıda bulunan Facebook şifre sıfırlama yöntemleri ile bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz.  

Facebook Hesap Bilgilerimi Ve Şifremi Unuttum! Geri Nasıl Alabilirim?

Facebook uygulamasını kullanabilmek için kullanıcıların ilk olarak kendileri adına bir hesap açmaları gerekmektedir. Facebook, kişilerden uygulamayı kullanmaya başlamadan önce kayıt oluşturmalarını ister. Oluşturulan kayıt, kişisel bilgiler içermekle birlikte daha sonra oluşabilecek Facebook şifremi unuttum gibi durumlarda çözüm ve Facebook şifresini sıfırlama işlemi için kullanılmaktadır. Kayıt sırasında ad, soyadı, e-posta adresi, telefon numarası, cinsiyet ve doğum tarihi gibi bilgiler eklenmektedir. Bu bilgileri doğrulamak adına uygulamaya giriş yaparken e-posta adresine ya da cep telefonu numarasına şifre gönderilmektedir. Kullanıcılar, uygulamaya bu şifre ile girebilmektedir. Daha sonra tercihe bağlı olarak uygulamanın içerisinde bulunan gizlilik ve güvenlik ayarlarından şifrenin değişimini sağlayabilirler. Yani bu uygulamayı kullanmak için ve uygulamaya giriş yapabilmek için bu bilgilerin unutulmaması gerekir.

Eğer Facebook şifresini unutursanız, kayıt sırasında eklediğiniz diğer bilgiler aracılığıyla Facebook hesap kurtarma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Facebook, kişisel bilgilerin güvenliği konusuna büyük önem vermektedir. Bu kapsamda güvenli üst seviyede tutmayı amaçlayan Facebook, hesap kurtarma işlemi sırasında ikili doğrulama kodlarından yararlanır. Yani Facebook şifresini geri alabilmek ve sıfırlamak için e-posta adresinizin ya da telefonu numaranızın hesapta kayıtlı olması gerekmektedir.

Facebook Hesabıma Giriş Yapamıyorum, Nedeni Ne Olabilir?

Facebook uygulamasına giriş yapmak ve kayıt olmak için ad soyadı bilgisi, e-posta adresi ve cep telefonu gibi bilgiler sisteme aktarılır. Bir kullanıcı adı ve şifre belirlenerek uygulamaya kullanıcı olarak kayıt olunur. Facebook uygulamasına giriş yapmak için giriş sayfasında istenilen bilgilerin doğru bir şekilde yazılması gerekmektedir. Bu bilgilerde yanlışlık olması halinde kullanıcı uygulamaya giremez. Eğer sistem üzerinde Facebook şifreniz kayıtlı ise 'oturum aç' butonuna basarak uygulamaya giriş yapabilmeniz mümkündür.

Ancak sistem üzerinde şifreniz ve bilgileriniz kayıtlı değilse uygulamaya giriş yaparken bu bilgileri doğrulamanız gerekmektedir. Eğer Facebook hesap bilgilerimi ve şifremi unuttum, hesabımı nasıl geri alabilirim diyorsanız Facebook şifre sıfırlama işlemiyle hesabınızı geri alabilirsiniz. Aşağıda sizin için derlediğimiz yöntemler ile Facebook hesabınıza ait şifreyi yenileyerek, hesabınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Facebook Hesabımı Hatırlamıyorum, Şifresini Nasıl Bulabilirim?

Facebook şifremi unuttum, hesabıma giriş yapamıyorum. Ne yapabilirim? Diyen kişiler için çözüm aslında oldukça basit. Çünkü Facebook kullanıcılarına daha iyi bir kulanım alanı sunmak adına kullanıcı şifresini unutan kişilere birden fazla seçenek sunmaktadır. Facebook şifrenizi otomatik olarak kaydetmemiş ve şifrenize erişim sağlayamıyor olabilirsiniz. Bu durumda Facebook kullanıcılarına ‘şifreni mi unuttun’ seçeneği sunmaktadır. Bu butona tıklayarak, şifrenizi yenileyebilirsiniz.

Bu yöntem ile şifrenizi yenileyebilmek için size gönderilen kodu girmeniz gerek. Bu kod, Facebook tarafından, hesabınız ile bağlantılı olan e-posta adresine gönderilecektir. Bu yüzden e-posta adresinize erişimizin olması gerekmektedir.

Facebook giriş sayfasında bilgileriniz yanlış olarak tanımlanıyor ise ‘şifremi unuttum’ yazısına tıklayarak, Facebook şifre yenileme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Şifre yenileme işlemi için hesap sahibinin e-posta adresine bir kod gönderilir. Facebook hesabınızı oluştururken, e-posta adresi yerine cep telefonu bilgilerinizi kullandı iseniz bu kod cep telefonunuza gelecektir.

Instagram’da Niye Hikaye Paylaşamıyorum? Instagram’da Niye Hikaye Paylaşamıyorum?

Eğer iki bilgide Facebook’ta kayıtlı ise size ‘e-postayla gönder’ ya da ‘cep telefonuna gönder’ şeklinde seçenek oluşturacaktır.

‘Kodu gönder’ seçeneğine bastıkta sonra sayfanın sağ alt tarafında bulunan ‘devam’ butonuna basın.

E-posta adresinize ya da cep telefonunuza kod içeren bir mesaj gönderilmiştir. Kod 6 haneden oluşmaktadır.

Kodu gerekli bölüme girdikten sonra ‘devam’ butonuna basın ve işleme devam edin.

Daha sonraki işlem Facebook şifresini sıfırlayarak, yeni şifre oluşturmaktır.

Oluşturacağınız yeni şifre en az 6 karakter barındırmalıdır. Güvenli bir şifre oluşturmak için harf, rakam ve noktalama işaretlerine yer verebilirsiniz.

Yeni oluşturduğunuz şifrenin erişimini korumak adına ulaşabileceğiniz bir yere kaydetmeniz yararlı olacaktır.  

E-Posta İle Facebook Şifre Sıfırlama İşlemi Nasıl Yapılır?

Facebook ana sayfasına giriş yaparken, uygulama kullanıcı adınızı ve şifrenizi talep etmektedir. Eğer kullanıcı bilgilerinizi unutmuş ya da yanlış hatırlıyor iseniz ana sayfada yer alan ‘hesabını mı unuttun’ yazısına tıklayın. Bu sayfa açıldığında sisteme kayıtlı ise Facebook e-posta ve cep telefonu bilgilerinizi doğrulamanızı isteyecek. Yeni bir şifre oluşturabilmenizi sağlamak için bu adreslerden birisine kod içeren bir mesaj iletilecektir. Bu işlemi yukarıda belirttiğimiz adımları takip ederek, gerçekleştirebilirsiniz. Peki, e-posta adresimi unuttum, Facebook hesabıma nasıl girebilirim? Diyorsanız aşağıda bulunan yöntemleri uygulayabilirsiniz.

E-Posta Adresime Erişim Sağlayamıyorum! Facebook Hesabıma Nasıl Girebilirim?

E-posta adresinize erişiminizin olmadığı zamanlarda cep telefonu numaranıza kod gönderimini sağlayabilirsiniz. Ancak bu işlemin gerçekleşebilmesi için mevcut telefon numaranızın Facebook’ta kayıtlı olması gerekmektedir. Çünkü Facebook tarafından bu hesabın size ait olduğunu kanıtlamanız gerekmektedir.

Cep Telefonu Numarası İle Facebook Şifre Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Cep telefonu numarası ile Facebook şifre yenileme işlemini de yine Facebook ana sayfası üzerinden yapabilirsiniz. Bu işlemi yapabilmek için yukarıda da bahsettiğimiz gibi mevcut telefon numaranızın Facebook hesabında kayıtlı olması gerekmektedir. Eğer, telefon numaranız sisteme kayıtlı değil ise bu işlemi gerçekleştiremezsiniz. Telefon numaranız sistem üzerinde mevcut ise Facebook’un sizi yönlendirdiği adımlar ile kod içeren bir mesaj alarak, Facebook şifre sıfırlama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Güvenilir Kişiler Listesi Üzerinden Şifre Yenileme İşlemi

Facebook hesabınıza giriş yapamıyor iseniz ‘güvenilir kişiler listesi’ aracılığıyla hesabınıza erişebilirsiniz. Facebook uygulaması çoğunlukla bu tarz durumları engellemek için kullanıcılarının ‘güvenilir kişiler listesi’ oluşturmasını sağlamaktadır. Ancak eğer bu tarz bir liste oluşturmamışsanız ve uygulamaya kayıt olurken kullandığınız bilgilere erişim sağlayamıyorsanız; Facebook kişisel güvenlik politikası kapsamında size hesabınızda bulunan kişileri tanıyıp tanımadığınızla ilgili bir teste tabi tutacaktır.

Arkadaş listenizden rast gele seçtiği kişileri doğru bilmeniz sonucunda Facebook şifre sıfırlama işlemine yönlendirileceksiniz. Bu şekilde yeni bir şifre oluşturarak, hesabınıza erişim sağlayabilirsiniz. Bizden tavsiyesi tekrar böyle bir durum ile karşı karşıya kalmak istemiyorsanız, Facebook kullanıcı bilgilerinizi kolay bir şekilde erişim sağlayabileceğiniz bir alana kayıt etmeniz yararlı olacaktır.