Instagram Sponsorlu Reklam Nasıl Verilir?

Instagram sponsorlu reklam nasıl verilir sorusu pek çok instagram kullanıcısının merak ettikleri arasında karşımıza çıkıyor. Günümüzde oldukça popüler şekilde kullanılmakta olan instagram uygulaması üzerinden gün içerisinde pek çok reklam ile karşılaşmak mümkün. Bir fotoğraf paylaşma uygulaması olarak kullanıcılara sunulan instagram zaman içerisinde bünyesine pek çok yeni özellik ekleyerek kendini yeni şartlara uygun hale getirmekle birlikte kullanıcılarına pek çok fırsat sağlayan bir sosyal medya uygulaması. Instagram uygulamasının kullanıcılarına sunduğu özelliklerden biri ise reklam verme ve tanıtım yapma olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla instagram üzerinden hesabınızın ya da satışını yapmakta olduğunuz bir ürünün reklamını kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Peki instagram sponsorlu reklam nasıl verilir?

Instagram Üzerinden Reklam Verme

Son dönemlerde sosyal medya üzerinden para kazanma işi oldukça yaygınlaşmış bir durumda olarak karşımıza çıkıyor. Bu mecralardan biri ise elbette dünya çapında milyonlarca insan tarafından kullanılmakta olan instagram uygulaması. Pek çok kişi instagram üzerinden çeşitli şekillerde para kazanabiliyor. İş birlikleri, tanıtımlar, reklamlar, instagram üzerinden ürün satışı gibi birçok farklı seçenek sosyal medya üzerinden para kazanmak isteyenlerin kullanımına sunuluyor. Özellikle küçük işletmelerin instagram hesabından satış yapmaya başlayabileceği biliniyor. Hesap sahipleri gerek sattıkları ürünlerin gerekse hesaplarının tanıtımını yapmak amacıyla instagram’dan reklam verme özelliğini kullanabiliyor ve böylece daha fazla kişiye ulaşma şansı yakalayabiliyor. Bu özellik herkesin kullanımına sunuluyor olsa da instagram üzerinden reklam vermek için bir işletme hesabına (business manager) sahip olmak şartı aranıyor.

Instagram İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

Instagram uygulaması üzerinden reklam verebilmenin ilk şartı bir işletme hesabına sahip olmak olarak karşımıza çıkıyor. Bunun için ise profesyonel hesap denilen bir hesap türünde profil oluşturmanız gerekiyor. Eğer instagram kullanıcısı iseniz kullanmakta olduğunuz mevcut instagram hesabınızı bir profesyonel hesaba dönüştürebilir ya da yeni bir hesap açarak bunu işletme hesabı olarak işaretleyebilirsiniz. Instagram uygulaması üzerinden profesyonel bir hesaba sahip olmak oldukça kolaydır. Instagram işletme profili açmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Mevcut Hesabınızı İşletme Profiline Dönüştürmek İçin

  • Mevcut profilinizi bir işletme hesabına dönüştürmek istiyorsanız instagram hesabınıza girişinizi gerçekleştirdikten sonra hesabınızın ayarlar bölümünü açmalısınız.
  • Ayarlar kısmındaki seçenekler arasında hesap sekmesini işaretlemelisiniz.
  • Hesap ayarları bölümünde “Profesyonel Hesaba Geçiş Yap” seçeneği ile karşılaşacaksınız. Profilinizi profesyonel hesaba dönüştürmek için bu seçeneğe tıklamanız gerekmekte.
  • Ardından açılan kısımda seçenekler arasından size uygun olduğunu düşündüğünüz işletme kategorisini seçerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

2. Yeni Bir İşletme Profili Açmak İçin

  • Instagram uygulaması üzerinden yeni bir işletme hesabı açmak için öncelikle yeni bir standart instagram hesabı açmanız gerekiyor.
  • Oluşturduğunuz instagram hesabı üzerinden yine “Ayarlar” bölümünü açıp “Hesap” kısmına girmelisiniz.
  • Açılan sayfa üzerinden profesyonel hesaba geçiş yap diyerek kendinize uygun kategori için işletme hesabı açabilirsiniz.

Instagram Üzerinden Nasıl Reklam Verilir?

sponsorlu reklam verme instagram

İşletme hesabını açtıktan sonra instagram uygulaması üzerinden tanıtımını yapmak istediğiniz herhangi bir şeyin reklamını kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu satışını yapmak istediğiniz bir ürün olabileceği gibi hesabınızda paylaşacağınız herhangi bir fotoğraf veya video da olabilmektedir. İşletme hesabı üzerinden paylaşmış olduğunuz tüm postlarda “Tanıtımını Yap” butonu ile karşılaşacaksınız. Bu butona tıklayarak veya profilinizde bulunan “Tanıtımlar” seçeneği üzerinden bir post seçerek reklam yapabilirsiniz. Instagram üzerinden reklam vermek için belirli bir bütçe ayarlamanız gerekmektedir. Fiyat, sizin reklam için yapacağınız ayarlamalara göre değişecektir. Gerekli ayarlamaları yapıp hedef kitlenizi seçerek kolaylıkla instagram sponsorlu reklam vermeye başlayabilirsiniz.

Instagram’da Niye Hikaye Paylaşamıyorum? Instagram’da Niye Hikaye Paylaşamıyorum?

Editör: TE Bilişim