Dünya çapında yüz binleri aşan kullanıcı kitlesi ile Instagram sosyal medya uygulamaları arasında zirvede yer alıyor. Çoğu zaman çeşitli nedenlerden ötürü Instagram kullanıcıları hesaplarını kapatmak isteyebiliyorlar. Bu kapsamda Instagram hesabı silme işlemi birçok kullanıcının öğrenmek istediği konuların başında geliyor. Instagram hesabı kapatma işlemi mobil cihazlar üzerinden yapılamıyor. Bu işlem için masa üstünden Instagram hesabınıza giriş yapın.

Kendi Instagram hesabı nasıl kapatılır?

Hesabınıza giriş yaparak, profilim sekmesine tıklayın.
Kullanıcı adınızın yanında ‘Ayarlar’ seçeneği yer almaktadır. Bu sekmeye giriş yaparak, karşınıza çıkan ekranda sol üstte bulunan ‘profili düzenle’ kısmına girin.
Sayfanın sonunda ‘hesap silme’ sekmesi yer almaktadır. Bu kısımda hesap silme nedeninizi belirterek, şifrenizi girdikten sonra ‘hesabı kalıcı olarak sil’ butonuyla işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.


Kullanılmayan Instagram Hesabı Ne Zaman Kapanır?

Çoğu kişinin Instagram hesabı bulunsa bile bu kişiler, günlük hayatlarında uygulamayı aktif olarak kullanmayabiliyorlar. Yeri geliyor günlerce hatta aylarca uygulamaya giriş yapmayan kişiler olabiliyor. Doğal olarak ‘kullanılmayan Instagram hesabı kapanır mı’ sorusu kafalarda dolaşmaya başlıyor. Instagram bir sosyal etkileşim uygulamasıdır. Kullanıcılara zorunlu bir hizmet verilmediği gibi kullanıcıların da Instagram’ı zorunlu olarak kullanmaları gerekmiyor. Uygulamayı kullanmak için herhangi bir süre kısıtlaması bulunmuyor. Yani siz uygulamaya giriş yapmasanız bile hesabınızın kapanması gibi bir durumla karşı karşıya kalmazsınız.

Instagram Hesap Silme İşlemi Kaç Gün Sürer?

Kullanıcıların Instagram hesaplarını silmeleri için çeşitli nedenler bulunmaktadır. Elbette kullanıcıların bu bağlamda merak ettikleri ortak konuların başında Instagram hesabı silme işlemi ve Instagram hesabı kapanma süresi gelmektedir. Eğer hesabınızda kalıcı olarak silme işlemine engel oluşturabilecek herhangi bir durum söz konusu değilse ilgili gün sonunda Instagram hesabınız tamamen kapanır. Hesabını kapatan ama hala göründüğünü söyleyen kişiler, profillerini Google aramalarından kaldırarak, tekrar kontrol sağlayabilirler. Hesabınızın arama motorlarından silinmesi birkaç gün alabilir.

Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır?

Sosyal medya hesapları bazen maalesef kötü amaçlı kişilerin eline düşebiliyor. Hesabın çalınması sonrasında ise gerçek hesap sahipleri çalınan hesabı kapatma ya da geri alma için çeşitli yöntemlere başvuruyorlar. Bu kapsamda ilk olarak çalınan mail ve Instagram hesabı için şifre sıfırlama yöntemini deneyebilirsiniz. Eğer bir güvenlik seçeneği bulunmuyorsa, Instagram şifre çalında başvurusunu deneyebilirsiniz. Şifre sıfırlama için Instagram giriş sayfasında yer alan ‘Şifreni Unuttun Mu’ butonuna tıklayarak, sıfırlama için sunulan güvenlik seçeneklerini kontrol edebilirsiniz. Son olarak çalınan Instagram hesabınızı geri almak için mail sıfırlama ve şifre sıfırlama seçeneklerinden bir sonuç alamıyorsanız, ‘Instagram hesap çalındı başvurusu’ ile Instagram’a şikayette bulunabilirsiniz. Instagram yardım sayfasından dönüş almak için bir hafta bekleyin. Eğer herhangi bir dönüş olmazsa başvurunuzu tekrarlayabilirsiniz.

Instagram Dondurma Nasıl Yapılır? Dondurulmuş Instagram Hesabı Silinir Mi?

Instagram geçici olarak kapatma özelliği ile hesabınızı dilediğiniz süre zarfınca dondurabilirsiniz. Ama dondurma işleminden sonra hesaplarının kapanmasından telaşlanan kişiler, ‘Instagram dondurma sonrası hesap kapanır mı’ ya da ‘dondurma sonrası uzun süre Instagram hesabına girilmezse ne olur’ gibi sorular sorarlar. Instagram hesabı dondurma işlemi gerçekleştiren kişiler, bu işlemi resmi Instagram sayfası üzerinden yapmaktadırlar. Hesap dondurma ekranı üzerinden yaptığınız bu işlem ile dilediğiniz zaman hesabınızı geri kullanıma açabilirsiniz. Dondurulmuş Instagram hesabınızı adınız ve şifreniz ile yeniden aktif hale getirebilirsiniz. Instagram bu konuda kullanıcılarına herhangi bir süre bildirmemiştir. Yani Instagram hesabınızı dondurduktan sonra kapanmaz ve dilediğiniz zaman tekrardan kullanıma açabilirsiniz. Instagram, kullanıcılarına geçici kapatma özelliği için belli bir süre tanımamaktadır.