Belediye Başkanı Bülent Kantarcı başkanlığından Çaycuma heyetinin Tataristan Agryz kentindeki temasları devam ediyor. Yapılan ziyaret kapsamında Agryz ile Çaycuma arasında kardeş kent protokolü Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile Agryz Belediye Başkanı Lenar Nurgayanov tarafından imzalandı. Agryz Kültür Merkezi’nde yapılan imza törenine Belediye Meclisi Üyelerimiz, belediye personelimiz ve Belediyemizin Halkoyun Topluluğu üyelerinin yanı sıra Agryz Belediye Meclisi üyeleri kent protokolü katıldı. İmza töreninde Kazan Milletvekili Aryat Zaripv da hazır bulundu.

Kantarcı; "Her annenin huzur içinde başını yastığa koymasını sağlamak en önemli hedefimiz" Kantarcı; "Her annenin huzur içinde başını yastığa koymasını sağlamak en önemli hedefimiz"

NURGAYANOV: “TÜRK YATIRIMCILARI AGRYZ’A DAVET EDİYORUM”

Törende konuşan Agryz Belediye Başkanı Lenar Nurgayanov aynı zamanda ülkesi için son derece önemli olan Rusya Günü Bayramı’nda böyle bir anlaşmayı imzalamaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Agryz bölgesinin ekonomik potansiyelinin çok olduğunu söyleyen Başkan Nugayanov kendilerine her türlü desteği sağlayacakları Türk yatırımcıları buraya yatırım yapmaya çağırdı. Nurgayanov sözlerini “Çok yakında Çaycuma’ya gelip muhteşem manda yoğurdu ile Filyos’ta çıkan efsane kalkan balığının tadına bakacağım.” diyerek tamamladı.

İNSANLIK, KARDEŞLİK VE DÜNYA BARIŞ ADINA BİR ŞEYELER YAPABİLMEK BİZLER İÇİN ONUR VESİLESİ

Daha sonra kürsüye çıkan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı iki kentin nüfusunun birbirine çok yakın olmasının eşit ve gerçek bir kardeşlik ilişkisi kurulmasına olanak sağladığını söyledi. Kardeş kent meselesine milletlerarası ilişkiler açısından bakıldığında muhteşem bir durumun ortaya çıktığını da söyleyen Kantarcı, “Aralarında çok uzun mesafeler de bulunan insanların arasında bağların olması ve bu bağların toplumun geniş katmanlarına yayılması son derece önemli. Hızla bozulan savaşların egemenliğindeki dünyada insanlık adına, kardeşlik adına, dünya barış adına bir şeyeler yapabilmek bizler için onur vesilesi.” dedi.

YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ

Kantarcı sözlerini, “Aramızdaki mütevazı dostluk ilişkisi insanlıkla dünya barışına katkıda bulunacak diye düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Sözlerimi Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk sözleriyle bitirmek istiyorum: Yurtta barış, dünyada barış.” diyerek tamamladı.

HEYETLER BİRBİRİNE ARMAĞAN SUNDU

Yapılan konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Başkan Kantarcı ile Başkan Nurgayanov ‘Hayırlı olsun’ dilekleriyle kardeş protokolünü imzaladı. Heyetlerin birbirine karşılıklı olarak armağan sunmaları ve toplu fotoğraf çekiminden sonra imza töreni sona erdi.

Editör: U. G.