Tutuklanan çete lideri Ayhan Bora Kaplan’ın, lüks bir villa ile otomobil hediye ettiği iddia edilen Ankara eski Başsavcısı, Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman, “Benim Çayyolu’nda evim yoktur, Esenboğa yolundaki bayiden hiçbir zaman lüks araç almadım” dedi.

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın Emniyet’te alınan ‘kayıt dışı ifadesinde’ yüksek bir yargı mensubuna Ankara’da villa ve bir araba aldığını söylediği iddia edilmişti. İddiaların odağındaki Ankara eski Başsavcısı, Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Kocaman, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Ayı yavrularına Zonguldaklı köylüler sahip çıktı! Ayı yavrularına Zonguldaklı köylüler sahip çıktı!

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturmada gözaltına alınan kişiden hediye olarak villa ve araba aldığıma yönelik oluşturulmaya çalışılan; mesnetsiz, temelsiz, tümüyle yalandan ibaret maksatlı iftiralar sebebi ile açıklama yapma zorunluluğu gerekmiştir. Benim Çayyolunda evim yoktur, Esenboğa yolundaki bayiden hiçbir zaman lüks araç almadım. Sosyal, görsel ve yazılı medya yolu ile bu haksız, lekeleyici, mesnetsiz yalanları yazan, yaygınlaştıran kötü niyetli herkesle ilgili olarak suç duyuruları yapılıp, manevi tazminat davaları açarak hem kendimin ve ailemin hem de mensubu olmaktan gurur duyduğum yargının onurunu koruyacağım.”

Editör: U. G.