Siyasi hayatının en önemli amacını dile getiren İmamoğlu, 2024'teki yerel seçimleri işaret ederek "İstanbul ve Türkiye'nin kaderleri mühürlüdür. Bu nedenle ben de kendimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum" dedi. İmamoğlu yerel seçimlerde, 2019'daki gibi bir İstanbul ittifakı kurulması içinden elinden geleni yapacağını vurguladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2023 seçimlerinin hemen ardından 'değişim' rüzgarını başlatması CHP'de tartışmaları beraberinde getirdi. Bu süreçte İmamoğlu'nun genel başkanlığa aday olacağı yönünde değerlendirmeler de yapıldı. İmamoğlu izleyeceği yol haritasıyla ilgili İstanbul ve Türkiye'ye seslenmek üzere Haliç Kongre Merkezi’nde kameralar karşısına geçti.

"TARİHİ BİR SORUMLULUĞUM"

Konuşmasında yerel seçimler için tüm Türkiye'ye seslenen İmamoğlu, "İBB Başkanı olarak diğer belediye başkanlarımızla omuz omuza bu demokrasi mücadelesinin öncülüğünü tarihi bir sorumluluk olarak görüyorum" dedi. İmamoğlu'nun CHP lideri Kılıçdaroğlu'na talebini dile getirişi ve mesajları da dikkat çekti.

"30 YILIN EN YÜKSEK ENFLASYONUNU YAŞATTILAR"

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Uzun zamandır gerçek enflasyona baktığımızda insanlarımızın mutfağının 3 haneli enflasyonu yaşadığı bir gerçek. Seçim sonrasında sadece temmuz ayında 30 yılın en yüksek aylık enflasyonunu yaşattılar. Hükümet yetkilileri vatandaşı sık sık tasarrufa davet ederken iki kamu bankasının üç yılda reklam harcaması tam 2 milyar lira. Kamu bankalarının İBB'mize 4,5 yıldır tek bir kuruş krediyi vermediğinin altını çizerim. Tasarruf sadece vatandaştan istenmez. 2023'te hedeflenen toplam vergi, ek vergilerle ülkemizde 4 trilyon 270 milyar lira yükseltildi.

"KENDİMİ İSTANBUL İLE MÜHÜRLÜ KABUL EDİYORUM"

İstanbul'un bu devasa sorunlarını çözmek aynı zamanda Türkiye'nin sorunlarının nasıl çözüleceğinin de bir sınav yeridir. Tam da bu nedenle benim anladığım şekliyle İstanbul'u kazanmak Türkiye'yi kazanmaktır. Biz İstanbul'u kalkındırmak Türkiye'yi kalkındırmaktır şiarıyla iş yaptık. İstanbul ve Türkiye'nin kaderleri mühürlüdür. Bu nedenle ben de kendimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum.

Hayatım boyunca bir koltuğa değil, sürekli bir misyona aday oldum. Bugün bu misyon Türkiye'nin yeni bir siyaset ve yönetim anlayışına kavuşturulması misyonudur. Adaletin, bölgemizin ve dünyaya ilham kaynağı olacak özgürlüklerin, hukukun üstünlüğünün ve güçlü bir devletin yeniden tesisi benim öncelikli hedefimdir.

"PARTİLER ÖTESİ İSTANBUL İTTİFAKI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM"

Bu büyük başarı için parti ayrımı yapmadan beraberce hareket etmeliyiz. Ben 2019 seçimlerindeki gibi partiler ötesi İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım. Muhalefet partilerinin de bu şuurla hareket edeceğine, bu meselenin partiler üstü bir mesele olduğunun anlaşılacağına yürekte inanıyorum.

PARTİLİLERE SESLENDİ! "CHP 2. PARTİ OLMAKLA ÖVÜNMEMELİ"

CHP'li yol arkadaşlarıma da sesleniyorum. Mayıs 2023 seçimlerinde yaşadığımız hayal kırıklığı beni çok derinden üzdü. Halkımızdan bu seçim mağlubiyetinden dolayı özür diledim. Hayal kırıklığının nedenlerinden biri de yenilginin sorumluluğunu üstlenme, gerçekle yüzleşme konusunda gerekli duyarlılığın gösterilememesidir. Ben bu mağlubiyetin partimizde köklü ve kapsayıcı bir tazelenme sürecinin başlamasına vesile olduğunu görüyorum. Parti mimarimizi dönüştürdüğümüz takdirde biliyorum ki halkımı bizim geleceğin Türkiye'sini onlarla beraber kurmamızı bizden talep edecekler. Bu uğurda partimin değişimi, dönüşümü siyaset hayatımın çok önemli bir misyonudur.

Sevgili CHP'li yol arkadaşlarım, artık CHP seçim kaybedemez, kaybetmemeli. CHP 2. parti olmakla övünemez, övünmemeli. Partimin bir evladı olarak bu dönüşüme en etkin şekilde katkı sunmaya devam edeceğim.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TALEBİNİ TEKRARLADI

28 Mayıs'tan sonra yaptığım açıklamada neredeysem tam da oradayım, bu işin tam da göbeğindeyim. Bugünden varsayımlar üzerinden konuşmayı doğru bulmuyorum. CHP'nin kurultay tarihi belli değil. Süreç olgunlaşacaktır. Bu değişim ve dönüşüm sürecinde elbette ki temennilerim vardı. Bu temennilerimi kendi isteğimle sayın genel başkanımıza ifade ettim. Ben hala sayın genel başkanın değişim ve dönüşüm sürecinin liderliğini yaparak partimizin tüm kadrolarıyla yenilenmesiyle, yeni bir siyasi parti mimarisiyle geleceğe coşkulu bir şekilde ulaşmasını sağlayıcı bir süreci hazırlaması gerektiğini düşünüyorum.

Sel ve fırtınada yıkılan yerler yeniden yapılıyor! Sel ve fırtınada yıkılan yerler yeniden yapılıyor!

Editör: U. G.