Bahçelievler İlkokulu’nun aşağı kısmında bulunan apartmanın sakinleri, her yağışta aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.
İddiaya göre okulun bulunduğu bölgeden aşağıya doğru gelen yağmur suları, apartmanın önündeki yolda birikerek bina içerisine giriyor. Özellikle yoğun yağışlarda giriş kat tamamen suyla dolarken, apartmanda bulunan kapıcı dairesinin de yağmur sularından etkilendiği belirtildi.
Apartman sakinleri, bölgede bulunan yağmur suyu giderlerinin mevcut suyu taşımakta yetersiz kaldığını önceki yıllarda kendi imkanlarıyla çeşitli çalışmalar yaptırdığı ve masrafları karşılamak için aralarında para topladığını ifade etti.
Ancak yapılan müdahalelerin sorunu çözmeye yetmediğini söyleyen vatandaşlar, yağış sırasında suyun yeniden apartmana dolduğunu ifade etti.
“İKİ YILDIR ÖDENEK YOK DENİYOR”
Sorunun çözümü için yaklaşık iki yıldır yetkililerden çalışma beklediklerini belirten apartman sakinleri, kendilerine “ödenek yok” denilerek çözümün ertelendiğini öne sürdü.
Yaşanan son yağışla birlikte suyun yeniden binaya dolması üzerine vatandaşlar, belediye ekiplerinin bölgeye gelerek sorunu yerinde görmesini istedi.
Vatandaş, Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in vatandaşların eleştirilerine açık olduğunu ifade ettiğini hatırlatarak, kendisinin yaşadığı durumu bir eleştiri olarak değil, “mağduriyet ve serzeniş” olarak dile getirdiğini söyledi.
Apartman sakinleri, özellikle yağmur suyu hattının yeniden düzenlenmesini ve binaya su girişinin kalıcı olarak önlenmesini istiyor.





