Mimar Fırat Birkan, Zonguldak Belediyesi’ne aday adaylığını açıklamasının ardından Zonguldak için hedeflerini açıkladı.

Mimar Birkan” Hep birlikte yaşanabilir Zonguldak’ı halkımız ile buluşturmak hedefim var.” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle tüm madencilerimizin gününü kutluyorum.

Yerin metrelerce altında kömür üretimi için canlarını ortaya koyan ve şehit olan tüm maden şehitlerimizi şükranla yad ediyorum. 

Emeğin başkenti Zonguldak’tan tüm madencilere selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

Yerin metrelerce altında canları pahasına alın terleriyle

Üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adaylığımı açıklamamın ardından sizlerle bir araya gelerek gündemi değerlendirmek istedim.

Adaylığımı açıkladıktan sonra halkımızla esnaflarımızla, sivil toplum örgütleri ve muhtarlarımızla bir araya gelmeye başladım.

Zonguldak sahilinde sürücülere ceza yağdı! Zonguldak sahilinde sürücülere ceza yağdı!

Partimizde de birbirinden değerli aday adaylarımız var. Kendilerine aday adaylık sürecinde başarılar dilerim. Bu güzel yarışın sonunda kazanan CHP olacaktır. Hepimizin ortak amacı ve hedefi Zonguldak Belediyesi’ni CHP yönetimine kazandırmak ve demokratik, şeffaf yönetim anlayışını halkımız ile buluşturmaktır.

Belediyemizin de çok değerli teknik ekibi mevcut. Hep birlikte yaşanabilir Zonguldak’ı halkımız ile buluşturmak hedefim var. Bunu birlikte başaracağız.

Bizler projelerimizi halkın acil ihtiyaçlarına göre şekillendiriyoruz. Bunun için ekiplerimiz sahada.

Mahallelerde halkımıza belediyeden beklentilerini, artılarını ve eksilerini soruyorlar.

Gördüğümüz şudur ki halkımız hayatlarını kolaylaştıracak ve muhatap bulacak bir belediye istiyor.

Bizler halkımızla birebir temas kurarak birlikte bu kenti yönetmeye talibiz. Bunu her gittiğim yerde anlatıyorum.

Çok güzel geri dönüşler alıyorum. Halkımızın teveccühüne layık olmak için gece gündüz sanki adaymışız gibi çalışmaya devam ediyorum.

Çok güzel, halk odaklı projelerle inşallah belediyemizi yönetmeye talibim.

Bugün yönetilemeyen bir belediye var. Halkın muhatap bulamadığı, hesap vermeyen, ben yaptım oldu diyen bir anlayışı kabul etmiyorum. Zonguldak halkı buna layık değil. Biz layık olduğu yönetim biçimini CHP yönetiminde halkımızın hizmetine sunmak için yola çıktık.

Ben daha fazla konuşmak yerine sözü sizlere bırakmak istiyorum. Tekrar bize vakit ayırdığınız için teşekkür eder, sorunuz varsa cevaplandırmak isterim.”

Editör: U. G.