Off-Road festivali nefesleri kesecek! Off-Road festivali nefesleri kesecek!
35 yıl önce Samsunspor kafilesi ile 20 Ocak 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giderken Havza ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Zonguldaklı efsane futbolcu Muzaffer Badalıoğlu mezarı başında anıldı. Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen anma programına Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, eski futbolculardan Volkan Yayın, Uğur Terzi, Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, eski BKM Müdürü Abdullah Bakır, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü personelleri, Zonguldak Kömürspor sevdalısı Mustafa Uzun, küçük öğrenciler, sevenleri ve Badalıoğlu ailesi katıldı. Anma programında Muzaffer Badalıoğlu’nun mezarı başına çelenk bırakılırken, dualar edildi.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından konuşan Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Fazlıhan Carus, "Kaza, spor tarihinin en elim kazalarından biri olarak tarihe geçmiştir. Bu kaza sadece şehrimiz ve Samsunspor'a gönül verenler için değil, tüm spor camiasının ve futbol severlerin hafızalarında yer etmiştir. Şanlı bayrağımızdan aldığı renkler ve Atatürk armalı formasıyla hak ettiği mutlu günlere ulaşacağına inancım tamdır. Samsunspor geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük başarılara imza atacaktır" dedi.
Ayrıca aynı kazada felç kalan ve geçen yıl vefat eden Samsunspor'un efsane futbolcusu ve eski başkanı Emin Kar da Asri Mezarlık'taki kabrinde dualarla anıldı. Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Mete Adanır, Zonguldak’ta Muzaffer Badalıoğlu ve Sırbistan’da da Zoran Tomiç için tören yapıldı.
Törene Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Cumhur İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Samsunspor İcra Kurulu üyesi Soner Soykan, Suat Çakır, Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa, futbolcular Osman Çelik, Yunus Emre Çift ve Mustafa Haluk Tan ile vatandaşlar katıldı.
Editör: Şeyma Kaya