Memleket Partisi genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin adaylığının il günlerinde yaşadığı patlama adeta balon gibi sönüyor. 
Çıktığı televizyon programları ve gezilerinde kullandığı dil ve tarzı nedeniyle hayal kırıklığı yaratan İnce’nin partisinden istifa furyası devam ediyor.
Sadece parti yöneticileri değil milletvekili adayları da hızla uzaklaşırken İnce’nin gerginliği, aşağılayıcı sözleri Türkiye’de tartışma konusu oldu. CHP kanadı İnce aleyhine dönen hava nedeniyle mutlu görünürken, İnce’nin yükselişinden memnun olan Ak Parti ve MHP kanadı ise üzgün.

SİVAS BİRİNCİ SIRA ADAYI DA İSTİFA ETTİ
İstifa edeler arasında çok sayıda kurucu ve parti ile birlikte milletvekili adayları da yer alıyor. Sivas birinci sıra milletvekili adayı Mustafa Saçlı, adaylıktan ve partisinden istifa ettiğini açıkladı. Saçlı, “Memleket Partisi Sivas birinci sıra milletvekilliği adaylığı ve parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Kendilerini sofradaki kurt sanan çakallar dansa devam edebilir” dedi.

BİRİNCİ SIRADAN OLSAM DAHİ
Saçlı açıklamasına; “Sonuç olarak kısa zamanda Memleket Partisi çatısı altında yaşadıklarımdan dolayı birinci sırada aday gösterilmiş olsam dahi milletvekilliği adaylığımdan ve parti üyeliğinden istifa etmekteyim. Adaylığımın duyurulmasından sonraki ilk günden bu yana arayan, tebrik eden ve desteklerini açıklayan yüzlerce kişi ve kuruma şükranlarımı sunmaktayım” sözleriyle devam etti.

MUHARREM İNCE’YE GÖNDERME
Saçlı açıklamalarına şöyle devam etti;
“Yakın zamanda hayatımın en özel anılarının çoğunu barındıran şehrim Sivas’tan, milletvekili adayı olmam için Memleket Partisi İl Başkanlığı tarafından teklif aldım. Gerek ailemin yıllardır süregelen istihdam gayreti ve ticari başarısı gerek ise tarafıma yüklenen misyondan dolayı teklif edilen bu ulvi görevi kısa sürede yaptığım istişareler sonucunda kabul ettim ve birkaç gün sonra parti genel merkezi tarafından Sivas Birinci Sıra Milletvekili Adayı olarak lanse edildim.
Fakat Memleket Partisi ile birkaç günlük bir geçmişim olmasına rağmen yaşadıklarım ve gördüklerim ilkeli ve dürüst siyaset şiarıma oldukça ters düşmüştür. Parti şehrine ve ülkesine hizmet etmek isteyen insanlardan çok, kişisel hırs ve kibirlerini ön plana çıkarmaya çalışan ve -bir hayli siyaseten kabiliyetsiz- insanlarla siyasi hareketini sürdürmeye çalışmaktadır. Aynı şekilde partide liyakatsizliğin had safhada olması da beni bu karara iten önemli nedenlerden biri olmuştur”

GÜLHAN YILDIZ’IN HAYAL KIRIKLIĞI
Muharrem İnce ile yaşanan hayal kırıklığın nedeniyle partiden ayrılanlar arasında Zonguldak il sözcüsü Gülhan Yıldız da bulunuyor.
Büyük iddialarla yola çıkan Yıldız ayrılık açıklamasında; ““Son günlerde adını sıkça duyduğumuz 5.sıra Vekil Adayı Cem Saygı hepimizi derinden sarsmıştır.  Velhasıl, Genel Merkezin vekillerin  değerlendirilmesinde ki ciddiyetsizliği hepimizi şaşırtmış ve üzmüştür. 
Oluşturulan listedeki olumsuzluk, sadece Cem Saygı ile sınırlıda değildir ne yazık ki.
1. sırada bulunan Vekil adayı Zonguldak' ta yaşamadığı halde listede yerini almıştır.
Milleti temsil yetkisi verilebilecek adayların gerekli donanıma sahip olması gerektiği inancındayım.  Finansal gücü ile aday olmak, emeğin üstüne basmaktan başka bir şey değildir. 
Mücadele direnişle baslar. 
Yaşanılan bu durum karşısında mücadeleye değer bir durum görmediğimi beyan ediyor, Zonguldak Memleket Partisi görevimden ve üyeliğimden  ayrıldığımı tüm kamuoyu ile paylaşmak istiyorum"