Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ve parti yöneticilerinin ziyaretinde konuşan Genel Başkan Yeşil, kamuoyunda yaşanan tartışmalar ve TTK'dan çok kendi menfaatlerine yönelik tavır alanlara yönelik sert açıklamalar yaptı.
‘DİMDİK GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ’
Yeşil, önceliklerinin her zaman iş sağlığı ve güvenliği olduğunu vurgalayarak, şöyle konuştu:
"Yine bir Zonguldak, yine bir Türkiye Taşkömürü Kurumu ve yine bir zor sınavdan geçiyoruz hep beraber. Ama biz dimdik görevimizin başındayız. İlk günden süreci yakından takip ediyoruz. Her zaman söylüyoruz. Birinci önceliğimiz, ilk önceliğimiz, tek hedefimiz işçi arkadaşlarımızın sağlıklı ortamlarda, sağlıklı bir şekilde çalışması. Bunu da vurgulayarak yıllardır söylüyoruz.
‘ÖZELLEŞTİRMEYİ HİSSETTİĞİMİZ ANDA SOKAKTA OLURUZ’
Gelinen noktada, tutulan raporlarda takip ettiğiniz gibi yoruma dayalı farklılıklar olduğu söyleniyor. Bizim önceliğimiz bu eksiklikler varsa bunların bir an önce giderilmesi. Bu eksikler giderildikten sonra da TTK’nın kaldığı yerden daha hızlı bir şekilde yoluna devam etmesi konusunda bizler çok hassasız. Yıllardır bunun mücadelesini verdik. Özelleştirme gibi, kapatma gibi bir düşünceyi hissettiğimiz an sokakta olacağımızdan ve Zonguldak’ın sesini Türkiye’ye duyuracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
‘ÇOĞU ARKADAŞIMIZ ÖNCELİKLERİNİ UNUTTU’
Bu anlamda da ben bir öz eleştiri daha yapayım. Çoğu arkadaşımız Zonguldak’ta sınıfta kaldı. Önceliklerini unuttu. Eline mikrofon alan, eline kalem alan arkadaşlarımız farklı farklı yerlere gidip farklı farklı şeyler yazmaya başladı. Kavgalarımızı biz kendi içimizde yaparız ama gelinen noktada şu an için Türkiye Taşkömürü Kurumu önemlidir. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun yaşatılması için bizler ne yapılması gerekiyorsa şu an onları yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de yapacağız. Bu hesaplaşmaları da sonraki zamanlarda biz kendi aramızda yaparız. Bunu da bir dip not olarak söyleyeyim. Tekrar hoş geldiniz, ayağınıza sağlık.”






