Zonguldak’ın Devrek ilçesinde festivaller kapsamında ilçenin en yoğun noktalarından birine asılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının bir kişi tarafından yerinden sökülerek indirilmesi tepkiye neden oldu.
Edinilen bilgilere göre, festival etkinlikleri kapsamında ilçede bir noktaya asılan Erdoğan’ın dev fotoğrafı, Ufuk Ören isimli şahıs tarafından yerinden söküldü. Ören’in posteri omzuna alarak merdivenlerden aşağı indirdiği ve daha sonra yerde sürükleyerek başka bir bölgeye götürdüğü görüldü.
Olay sırasında şahsın posteri sürükleyerek götürdüğünü fark eden bir vatandaş, Ören’e müdahale ederek tepki gösterdi. Posterinin neden indirildiğini ve neden sürüklenerek götürüldüğünü soran vatandaş ile Ören arasında tartışma yaşandı.
İhbar üzerine olayla ilgili inceleme başlatıldı, Ören’in emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi.
Ören’in daha önce de bazı hakaretler nedeniyle suç kaydının bulunduğu da belirtildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.





