Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani’nin ölümüyle ilgili tutuklanan Hakan Körnüş, Enver Gideroğlu ve Ahmet Aydın, afgan uyrukluk işçiyi ormanda yaktıklarını itiraf etti.

Özgür Halkın Sesi'nin ulaştığı ifade tutanaklarına göre, kaçak ocak sahipleri Hakan Körnüş ve Enver Gideroğlu, Afgan işçiyi yanlarında çalışan Ahmet Aydın’ın yaktığını söyledi. Ancak Aydın, ifadesinde Afgan işçiyi tek başına değil maden ocağı sahipleriyle birlikte yaktıklarını söyledi.

VİCDAN AZABI ÇEKMİŞ!

Maden ocağının sahibi Hakan Körnöş, ifadesinde olaydan bir gün sonra vicdan azabı çektiği için jandarmaya gitmeyi düşündüğünü söyledi. Zonguldak'ta afgan göçmen Vezir Muhammed Nourtani'nin maden ocağında geçirdiği kazanın ardından yakılması olayında Afgan madenciyi arabalarına alarak ormanda yakan şüphelilerin ifadelerinde birbirlerini suçladıkları görüldü.

Muhammed Nourtani kaçak ocakta baygın halde bulunmuş ve daha sonra hastaneye götürme bahanesi ile maden ocağı sahipleri Enver Gideroğlu, Hakan Körnöş ve aynı ocakta çalışan Ahmet Aydın ile kömür almak için olay yerinde bulunan Alaattin Çayırlı tarafından bir araca bindirilmişti. Daha sonra Nourtani’nin cesedi ormanda yakılmış olarak bulunmuştu. Olay sonrasında tutuklanan ocak sahipleri Enver Gideroğlu, Hakan Körnoş ve çalışan Ahmet Aydın’ın ifadelerinde birbirlerini suçladıkları görüldü.

"KALP MASAJI YAPTIM!"

Aynı zamanda MHP Gelik Belde başkanı olan ocak sahibi Hakan Körnöş ifadesinde çalışanların kendisini araması üzerine ocağa gittiğini ve maktülün ocak dışında bir vagon üzerinde gördüğünü söyledi. Körnöş maktüle kalp masajı yaptığını ancak nabzının atmadığını iddia etti. Ocak sahibi Körnöş daha sonra hastaneye götürmek üzere şahsı kendi aracına koyduklarını söyledi. Alkollü olduğu için orman yoluna saptıklarını ifade eden Körnöş, hakim karşısında kendisini şu ifadelerle savundu:

“Daha sonra bir yolda durarak küçük abdestimi yaptım. Ben küçük abdestimi yaparken arabadaki Enver ve Ahmet arabadan inmişti. Daha sonra baktığımda bir ateş yandığını gördüm. Müdahale etmek istedim ancak edemedim. Öncesinde ben evde kullanmak için benzin almıştım. Ben benzini kim döktü görmedim. Bilmiyorum. Zaten Ahmet çakmağı kendisinin yaktığını söylemişti. Ben müdahale etmek için gittimide edemedim. Enver’de ben vardığımda ateşin yanındaydı. Benim maktülün elbiselerinin yakılması için bir talebim olmadı”

"BEN NE YAPACAĞIMI BİLİYORUM!"

Ocak sahiplerinden Enver Gideroğlu’da ifadesinde Muhammed Nourtani’yi Hakan’ın aracının bagajına koyduklarını kabul etti. Gideroğlu araçta benzin olduğunu ve ormanda maktülü yere üç kişi indirdiklerini söyledi. Gideroğlu yakma olayına katılmadığını iddia ederek ocakta çalışan işçi Ahmet Aydın’ın “ben ne yapacağımı biliyorum” diyerek benzini aldığını iddia etti. Gideroğlu ancak ateşi kimin yaktığını görmediğini söyledi. İki ocak sahibinin hakim karşısında olayı yanlarında çalışan Ahmet Aydın’a yıkmak istediği görüldü.

Zonguldak'a 11 yeni mahkeme kurulacak! Zonguldak'a 11 yeni mahkeme kurulacak!

"HAKAN BENZİNİ DÖKTÜ, BENDE ÇAKMAĞI ÇAKTIM!"

Ahmet Aydın ise ocak sahiplerinin iddiasının tersine benzini Hakan Körnüş ile bir benzinciden aldıklarını ve yakmak fikrinin Körnöş’e ait olduğunu söyledi. Afgan göçmen Bourdani’yi araçtan üçünün indirdiğini söyleyen Aydın, benzini Hakan Körnöş’ün döktüğünü ve kendisinden çakmağı yakmasını istediğini aktardı. Aydın “Hakan benden benzini istedi. Bende benzin bidonunu getirdim. Hakan benzini Afgan’ın üzerine döktü. Bana da çakmağı çak dedi. Bende onun talimatı ile çakmakla ateşi yaktım. Bu şekilde Afganlı yanmaya başladı. Daha sonra olay yerinden araçla üçümüz geri döndük” dedi.

Editör: Melisa Sapaz