Zonguldak’ta bu sene 4 bin 660 genç ücretsiz spor okullarından faydalanıyor! Zonguldak’ta bu sene 4 bin 660 genç ücretsiz spor okullarından faydalanıyor!

Zonguldak Kömürspor A.Ş Başkanı Hakan Hürfikir, TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyon olan Kocaelispor’a 31. hafta maçında  3-0 yenildikleri maçta şike yaptıkları iddiaları konusunda çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulundu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ortaya çıkan görüntülerde,  Kocaelispor yöneticileri Engin Koyun ve Ekrem Can ile Zonguldak Kömürspor A.Ş Başkanı Hakan Hürfikir ve yönetici Orkun Türedi'nin karşılaşma öncesinde anlaşma yaptığı ve müsabaka sonunda ise para karşılığında şike yaptıkları  iddia edildi.

Yaşanan bu olayların ardından Zonguldak Kömürspor A.Ş Başkanı Hakan Hürfikir açıklama yaparak iddiaları yalanladı.   

İŞTE HAKAN HÜRFİKİR’İN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE

Hakan Hürfikir: “Kocaelispor-Zonguldak Kömürspor maçıyla ilgili bize şu ana kadar Cumhuriyet Başsavcılığından her hangi bir tebligat gelmedi.”

Hakan Hürfikir: “Zonguldak Kömürspor camiasında bugüne kadar hiçbir şekilde böyle bir şike olayının içinde bulunmamıştır. Biz böyle olayların içinde olmadık, olmayız. Kimseye maç satmadık kimseden maç almadık. O kadar parasızlık çektik ona rağmen hep dik durduk.”      

Hakan Hürfikir: “Kocaelispor şampiyon olan bir takım. Böyle şeylere ihtiyacı da yok. Bizim de ligde hiçbir iddiaamız yoktu. Zaten bizim Zonguldak Kömürspor olarak deplasman karnemiz zayıf. Deplasmanda Kocaelispor’a yenilmemiz kadar doğal bir şey yok.”

Hakan Hürfikir: “Kocaelispor-Zonguldak Kömürspor maçının hemen ardından yine Kocaeli medyasında Zonguldak Kömürspor’un Otel masraflarını Kocaelispor yönetimi ödedi şeklinde haberler çıkmıştı. Biz Zonguldak Kömürspor yönetimi olarak o zaman da ödeme dekontlarımız ve kredi kartlarımızla yanıt vermiştik.”

Hakan Hürfikir: “Kocaelispor şampiyon oldu. Kocaelispor’un şampiyonlukta çekiştiği takımın hangi ilden olduğuna ve haberin hangi ilde çıktığına iyi bakalım. İsim vermek istemiyorum ama Kocaelispor-Zonguldak Kömürspor maçı ile ilgili İzmir’deki haber sitesi haber yapıyor. Bu da art niyeti ortaya çıkarıyor. Başka da bir şey demek istemiyorum. Biz Zonguldak Kömürspor’u bu duruma düşürecek insanlar, yöneticiler değiliz. Özellikle bunu İzmir medyasına söylüyorum. “ifadelerine yer verdi

Editör: Melisa Sapaz