Kozlu maden kazasında 8 canın bedeli ne olacak? Kozlu maden kazasında 8 canın bedeli ne olacak?

Zonguldak’ın merkezinde bulunan Kapuz ve Orta Kapuz sahillerine dökülen hafriyat görüntüleri dikkat çekmişti.

Devlet Demir Yolları’nın bölgede yaptığı öğrenilen çalışmalarda çıkan hafriyatın yüklenici firma tarafından sahile dökülmesinin ardından Zonguldak Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Şenol Ayyıldız konuyla alakalı açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Zonguldak İl Müdürü Şenol Ayyıldız’ın açıklaması şu şekilde: 

“İl Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

13.09.2023 tarihinde, İlimiz, Merkez İlçesinde bulunan Orta Kapuz Plajına, plaj üstündeki bölgede devam eden demiryolu çalışmalarından çıkan hafriyatın dökülmesine yönelik İlimiz yerel basınında çıkan haberlere ilişkin; 

Konunun müdürlüğümüze ulaşmasına müteakip İl Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından yapılan denetimde söz konusu bölgede Devlet Demir Yolları kontrolünde yürütülmekte olan, demiryolu kenarı duvar çalışmaları olduğu, çalışmayı yürüten yüklenici firma tarafından çalışmalar esnasında Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinin ilgili hükümlerine aykırı olarak denize hafriyat toprağı ve kazı malzemesi döküldüğü tespit edilmiş olup 2872 Sayılı Çevre Kanunu uyarınca idari işlem tesis edilmiştir. Ayrıca söz konusu hafriyat toprağının ivedilikle alandan kaldırılması bizzat yüklenici firma yetkililerine ve hem telefon ile hem de yazışma yapılarak TCDD yetkililerine bildirilmiştir.
 
14.09.2023 tarihinde Müdürlüğümüz teknik personellerince bölgeye tekrar gidilmiş olup hafriyat toprağının kaldırılma çalışmalarına başlanıldığı görülmüştür. Hafriyat toprağının kaldırılma çalışmaları Müdürlüğümüzce de yakından takip edilmektedir.”

Editör: Kağan İslamoğlu