Her insanın metabolik dengesi birbirinden farklıdır ve bu metabolik dengeye göre uygun beslenme programı ve güvenli hızlı kilo verme yöntemleri ile sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkündür. Diyet uygulanırken uzman bir diyetisyen takip edilerek hızlı kilo verme diyeti uygulanabilir. Bunun iyi sonuçları olduğu gibi doğru uygulanmadığı takdirde kötü sonuçları da olabilir.

Hızlı kilo verme yöntemleri ile nasıl hızlı kilo verilir?

Hızlı şekilde kilo vermek için vücuttaki su ağırlığından kurtulmanız gerekir. Özenle hazırlanmış bir zayıflama diyeti listesi ile bunu kolayca başarabilirsiniz. Sonrasında vücudun kalori ihtiyacını minimum düzeyde karşılayacak şekilde beslenmeniz gerekir. Bol su içerek vücudun yenilenmesine de katkıda bulunmalısınız.

Pek çok kilo verme tüyosu var ama işte hızlı kilo vermenin en iyi yolları şu şekilde sıralanabilir:

1. Estetik yöntemlerle en hızlı yağ kaybı

En hızlı kilo verme yöntemi şüphesiz estetik tedavilerle yağ kaybetmektir. Bu kapsamda liposuction ve benzeri uygulamalar ile kısa sürede kilo vermek mümkündür. Karın bölgesinde yağlanma olan kişilerin en çok tercih ettiği yöntem olan ve en hızlı kilo verme yöntemi olarak kabul edilen liposuction herhangi bir sağlık sorunu oluşturmamaktadır. 

2. Şeker kullanımını tamamen durdurun

Farkında olun ya da olmayın, tükettiğiniz besinlerin neredeyse tamamı şeker içerir. Özellikle marketlerden alınan paketli gıdalarda şeker bulunması kaçınılmazdır.

3. Organik ve taze besinler tüketmeye başlayın, bol su için

Mevsiminde tüketilmeyen işlenmiş ve paketli besinler kilo aldırır. Bu tür yiyecekler karmaşık bir süreci tetikler. Hem içerdikleri koruyucu maddeler hem de taze olmamaları hızlı ve istenmeyen bir şekilde kilo almanıza neden olacaktır.

4. Spor alışkanlıklarınızı oluşturun veya artırın, uykunuzu düzenleyin

Vücudun kalori yakabilmesi için vücuda aldığı enerjiyi bir şekilde harcaması gerekir. Standart ve hareketsiz yaşam tarzları fazla kalorileri atmak için uygun değildir. Bu nedenle hızlı kilo verme dönemlerinde bol bol spor yapılmalıdır. Spor, basit yürüyüşlerin yanı sıra ağır spor egzersizlerini de içerebilir. Kas hareketlerini hayatın merkezine almak bu dönemde oldukça etkili olacaktır.

5. Alkol ve sigara tüketimini tamamen bırakın

Sigara doğrudan solunum fonksiyonlarına zarar verir, buradan başlayarak tüm vücudu harap eder. Hızlı kilo vermek isteyenler için değil, herkes sigarayı bırakmalı. Sigaranın bırakılması ile birlikte solunum fonksiyonları düzenlenmektedir.

6. Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin, öğünlerinizi düzenleyin

Hızlı kilo verme dönemlerinde ağır karbonhidrat ve protein tüketmekten kaçının. Et ve karbonhidrat tüketimi vücudun ihtiyacı için yeterlidir. Bunun dışında tüm diyetinizi sebze yemeklerine dayandırın.

Diğer hızlı kilo verme yöntemleri – beslenme alışkanlıkları ve spor

Hızlı kilo verdiren besinler nelerdir?

Ispanak, roka, nane, maydanoz gibi yeşil yapraklı bitkiler, içerdikleri antioksidan özelliği sayesinde doğru tüketildiğinde hızlı kilo vermenize yardımcı olan besinler arasında yer alıyor.

Yumurta içerdiği yüksek protein ve amino asitler sayesinde kişiye tokluk hissi verir ve uzun süre yemek yememesini sağlar. Bu nedenle kilo vermek isteyen kişiler özellikle kahvaltıda yumurta tüketebilirler.

Yulaf ezmesinin içeriği göz önüne alındığında tam bir lif kaynağı olan bu besin tüketildiğinde uzun süre tok kalmanızı sağlayarak öğün atlamanıza yardımcı olabilir. Yulaf ezmesinin hızlı kilo vermedeki rolü çok büyüktür.

Az yağ ile hazırlanan et, tavuk, balık gibi besinleri buharda, fırında ya da tavada tüketmek hızlı kilo vermeye katkı sağlar.

2 Haftada nasıl hızlı kilo verilir?

Sağlıksız ya da imkansız gibi görünse de aslında iki haftada sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkün. Bu da günlük kalori alımınızı ortalama 500 – 750 oranında azalttığınızda mümkündür. Ancak günlük hareketlerinizi arttırdığınızda kesin sonuçlara ulaşmanız mümkün.

Ancak, iki haftada hızlı kilo vermek için kullanabileceğiniz bazı yöntemler şunlardır:

  • Karbonhidratlardan ve işlenmiş gıdalardan kaçının
  • Su tüketimini artırın
  • Aralıklı orucu düşünün
  • Lif açısından zengin yiyecekler yiyin
  • Doymamış ve trans yağlardan kaçının, sağlıklı yağlar yiyin
  • Kuvvet Antrenmanı ve HIIT yapın
  • Daha Fazla Protein Alın
  • Günde en az 30 dakika egzersiz yapın
  • Kaliteli Uyku Alın

Bir haftada ne kadar kilo verebilirsiniz?

Metabolizma hızınıza göre ortalama 500 – 750 kalori azalttığınız hızlı kilo verme diyetinizi uyguladığınızda ve egzersiz yaptığınızda haftada ortalama 0,5 – 1,5 kilo vermeniz mümkün.

Doğal olarak hızlı kilo nasıl verilir?

Hızlı kilo vermenin birçok yöntemi vardır ve bunların arasında en hızlı kilo verme yöntemi olan estetik tedaviler popüler ve kesin sonuç verse de evde hızlı kilo verme yöntemleri de vardır. Düzenli bir diyet listesi ve egzersiz gibi bir yol haritasını metabolizmanıza uygun şekilde düzenlediğinizde hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Hızlı kilo verme yöntemleri - en iyi diyet planları

1. Keto Diyeti ile kilo vermek

İki hafta veya daha kısa sürede nasıl kilo verileceğini bilmek ister misiniz? Bir seçenek ketojenik diyeti denemektir. Ketojenik diyet, yediğiniz glikoz miktarını büyük ölçüde azalttığınız veya tamamen ortadan kaldırdığınız son derece düşük karbonhidratlı bir diyettir. Glikoz vücuttan atıldıktan ve vücudunuzun enerji için kullanabileceği karbonhidrat kalmadığında, vücut bunun yerine depolanmış yağa dönecek ve sizi beslenme ketozisi adı verilen metabolik duruma sokacaktır.

Artıları:

  • Pek çok çalışma, özellikle ilk birkaç hafta ve ayda kilo kaybı yaşayacağınızı gösteriyor. Şekerli ve karbonhidratlı yiyecekler yediğimizde vücudumuz "yağ depolama hormonu" olan insülini serbest bırakır. Mümkün olduğu kadar çok glikojen “yani yağ” şeklinde enerji depolamak için hücrelerinize bir sinyal gönderir. Karbonhidrat alımımızı büyük ölçüde azaltarak vücudumuz daha az insülin salgılar. Kan dolaşımımızda daha az insülin, glikojenin vücudumuz tarafından enerji olarak kullanıldığı ve depolanmadığı anlamına gelir ve bu tedarik bittiğinde, yağa dönüşür.
  • Diyabet, nörolojik sorunlar, metabolik sendrom ve diğer sağlık sorunları riskinizi azaltabilirsiniz. Düşük karbonhidratlı bir diyete geçtiğinizde, doğal olarak çok daha az şeker ve nişasta alırsınız. Rafine karbonhidrat bakımından yüksek diyetler diyabet, kalp hastalığı ve obezite riskini artırabilir, bu da keto diyetinin bu koşullara karşı koruyucu olabileceği anlamına gelir.
  • İdeal olarak tahılları ve diğer karbonhidratları protein açısından daha zengin yiyecekler ve sağlıklı yağlarla değiştireceğiniz için, daha tok ve daha az aç olacaksınız. Yağlar ve proteinler doyurucu etkileriyle bilinirken, insülin alımını azaltmak “açlık hormonu" olan grelin'i kapatmaya yardımcı olur.

Eksileri:

  • Karbonhidratları azaltmak veya tamamen ortadan kaldırmak, enerji eksikliğine ve yorgunluk hissine neden olabilir; bu, spor salonuna gitmek için tam olarak ihtiyacınız olan motivasyon değildir. Özellikle aktifseniz - örneğin, bir maraton için antrenman yapıyorsanız veya antrenmanların yoğunluğunu artırıyorsanız - düşük karbonhidratlı bir diyet, devam etmeniz gereken dayanıklılığı size sağlamayabilir. 
  • Keto diyeti bazıları için kısıtlayıcı gelebilir ve dışarıda yemek yemeyi veya sosyalleşmeyi zorlaştırabilir.

2. Düşük Karbonhidratlı Diyetler

Bir haftada nasıl hızlı kilo verilir? sorusunun cevabını arıyorsanız, ancak tamamen keto'ya gitmek istemiyorsanız, düşük karbonhidratlı diyet iyi bir seçenektir. Düşük karbonhidrat diyeti, karbonhidratlı yiyecekleri (şeker eklenmiş yiyecekler, tahıllar, nişastalı sebzeler ve meyveler gibi) sınırlayan ve protein ve yağ oranı yüksek yiyecekleri vurgulayan bir diyettir.

Var olan çeşitli düşük karbonhidratlı diyet türleri vardır ve bunlardan biri yüksek proteinli bir diyettir. Düşük karbonhidratlı diyetler ya yağ bakımından çok yüksek ya da protein bakımından yüksek olma eğilimindedir. Atkins Diyeti ve South Beach Diyeti gibi yüksek proteinli bir diyet uygulamayı seçerseniz, diyetiniz kabaca yüzde 30 ila 35 kalori proteinden, yüzde 20 veya daha azı karbonhidratlardan ve yaklaşık yüzde 45 ila 50 yağdan olacak şekilde dağıtılacaktır. Her öğünde balık veya et gibi 1-2 avuç içi büyüklüğünde protein tüketmek isteyeceksiniz.

Pek çok insan, karbonhidrat bakımından biraz daha yüksek olan değiştirilmiş bir keto diyeti veya haftanın belirli günlerinde karbonhidrat alımını artırdıkları "keto-döngüsü" veya " karbonhidrat döngüsü " yerken harika sonuçlar elde etmektedirler.

Artıları:

Op.Dr. Sara Zeynallı hasta kabulüne başladı Op.Dr. Sara Zeynallı hasta kabulüne başladı
  • Kalori saymaya veya aç kalmaya gerek yok. Düşük karbonhidratlı diyetler, yüksek protein ve yağ içerikleri nedeniyle tok tutma eğilimindedir, bu da açlığın ve isteklerin azalması anlamına gelir.
  • Bu tür bir diyet, kan şekeri seviyeleri, nörolojik sağlık, hormonal denge ve daha fazlası gibi sağlık belirteçlerini iyileştirebilir.
  • Düşük karbonhidrat yemek, özellikle şekerli atıştırmalıklar, tatlandırılmış içecekler, rafine tahıllar ve muhtemelen baklagiller ve geleneksel süt ürünlerinden de olmak üzere, eklenmiş şeker ve karbonhidratların ana kaynaklarını ortadan kaldırmaya odaklanmak anlamına gelir.

Eksileri:

  • Meyveler, baklagiller ve kinoa gibi tam tahıllar gibi karbonhidratlar azaltılır. Onları diyetinizden tamamen çıkarmak, temel vitamin ve mineralleri kaçırmak anlamına gelebilir.
  • Düşük karbonhidratlı diyetler, bazı insanlarda yorgunluk, kabızlık, beyin bulanıklığı ve sinirlilik gibi semptomların yanı sıra bazı kadınlarda hormonal sorunları artırabilir. Bu yan etkiler genellikle 1-2 hafta içinde ortadan kalkar, ancak bazı insanlar nihayetinde daha ılımlı bir karbonhidrat diyeti uyguladıklarında daha iyi hissedeceklerdir.
  • Hayvansal ürünlerden bol miktarda protein yemek, çevresel ve etik kaygıları artırıyor, çünkü bu yiyeceklerin üretilmesi çoğu bitkisel gıdaya kıyasla çok fazla enerji ve kaynağa mal oluyor.

Benzer şekilde, karbonhidrat döngüsü, haftanın belirli günlerinde daha fazla karbonhidrat yemeyi, ancak diğer günlerde tam tersini yapmayı içeren bir diyet planı türüdür: daha kolay kilo vermek için karbonhidratı çok azaltın.

3. Vegan Diyeti

Farklı düzeylerde vejetaryen ve vegan diyetleri olsa da çoğu vejetaryen, deniz ürünleri ve kümes hayvanları da dahil olmak üzere et yemekten kaçınır. Veganlar ne yer? Bunu bir adım öteye taşıyorlar ve süt ve yumurta da dahil olmak üzere hayvanlardan gelen tüm ürünlerden kaçınıyorlar.

Çoğunlukla bitki bazlı olmayı tercih ediyor ancak tüm hayvansal ürünleri tamamen karıştırmak istemiyorsanız, bu da iyi bir seçenek. Et, balık vb. yerine haftada birkaç kez veya daha fazla baklagiller, mercimek, kinoa vb. gibi temiz proteinler alın. Fındık, tohum, fasulye, eski tahıllar veya bitki bazlı protein tozları gibi çok fazla hayvansal gıda tüketmeden protein almanın birçok yolu vardır.

Artıları:

  • Doğal olarak yağ oranı düşük ve lif oranı yüksek bitki bazlı bir diyet izleyeceksiniz. Marulu yerken kalori saymanıza gerek yok.
  • Vejetaryen diyetleri daha düşük kan basıncı ve daha düşük kolesterol ile ilişkilendirilmiştir. Bu koşulları doğal olarak kontrol etmek istiyorsanız, etleri ortadan kaldırmak yardımcı olabilir.
  • İyi, kaliteli et pahalı olabilir ve ayrıca çevreye zarar verir. Onu diyetinizden çıkarmak, market bütçenizde gerçekten tasarruf sağlayabilir ve gezegeni de daha iyi hale getirebilir.

Eksileri:

  • Etsiz, derin yağda kızartılmış patates cipsi ve patates kızartmasının ortak noktası nedir? Hiçbiri sağlıklı değil. Hayvansal ürünleri ortadan kaldırmak, sağlıklı ve besleyici yiyecekler yiyeceğinizi garanti etmez.
  • Yüksek kaliteli hayvan etleri, doğal olarak çoğaltılması zor olan besinsel faydalar sağlar. Veganların özellikle ciddi beslenme eksikliklerine dikkat etmesi ve bir takviye eklemeyi düşünmesi gerekir. Bir kişinin tükettiği tek hayvansal proteinin balık olduğu bir pesketaryen diyeti de göz atmaya değer olabilir.

4. Akdeniz Diyeti

Geleneksel bir Akdeniz diyetini uygulayan insanlar, aşırıya kaçmadan doğal olarak nasıl kilo vereceklerini bilirler. Dünyanın en güzel bölgelerinden birinde yaşayan talihli insanlar tarafından popüler hale getirilen Akdeniz diyetindeki insanlar, taze meyve ve sebzelerin tadını çıkarır, zeytinyağı gibi yağları benimser ve yüksek kaliteli kümes hayvanları ve deniz ürünlerini doğala yakın tüketirler.

Artıları:

  • Bu diyet doğada bulunan gıdalara odaklandığından, işlenmiş veya şekerli gıdaları çok az yiyeceksiniz. Kurabiye yerine fındık atıştırmanız daha olasıdır.
  • Sağlıklı yağlar açısından zengin yiyeceklerin bolluğu, kalp hastalığı riskinizi azaltmanıza yardımcı olur.
  • Muhtemelen en sürdürülebilir uzun vadeli. Arada sırada bir kadeh kırmızı şarap veya bifteğin izniyle, bu diyet yemeğin ve ara sıra kendinizi şımartmanın tadını çıkarmanızı sağlar.

Eksileri:

  • Aşırıya kaçmak kolaydır. Sağlıklı yağlar bizim için iyi olsa da bazı insanlar için zor olabilen porsiyon kontrolü uygulanmalıdır.
  • Bu şekilde yemek yemek uzun vadede vücudunuz için iyi olsa da hızlı kilo verme yöntemleri açısından bu diyet muhtemelen size göre değildir.

5. Paleo Diyeti

Paleo diyeti iyi bir seçenek olmaya devam ediyor. Eski (özellikle Paleolitik) atalarımızın binlerce yıl önce yediklerinden sonra modellenmiştir.

Artıları:

  • Tahılsız beslenmeye yönelik Paleo konsepti, insülin seviyelerini yükselten ve bunun yerine genellikle daha fazla sebze ile değiştiren, besinsel olarak iflas etmiş, nişastalı kalorileri çıkardığınız için büyük ölçüde faydalı olabilir.
  • Bu avcı-toplayıcı yaşam tarzını takip etmek, genel olarak diyetinizde daha fazla mineral, daha fazla omega-3 gıdası, daha fazla protein ve daha sağlıklı yağlar almanıza yardımcı olabilir. Aslında, Paleo diyetini doğru şekilde uygularsanız, otoimmün hastalıkları iyileştirmeye ve kilo vermeyi desteklemeye yardımcı olabileceğine dair kanıtlar vardır.
  • Tahılın atılmasıyla birlikte, şeker (önemli bir iltihap ve hastalık yaratıcısı) yasaktır. Bunun yerine, diyet, vahşi yakalanmış somon, yaban mersini, yapraklı yeşillikler ve kuruyemişler gibi popüler anti-inflamatuar gıdalara dayanır.

Eksileri:

  • Ne yazık ki, Paleo diyetini uygulayan birçok kişi için, muhtemelen biraz fazla et ve bazı zehirli hayvansal maddeleri tüketme eğilimindedirler.

 

Editör: HACER BOZKURT