Fanatik Gazetesi Köşe Yazarı Gökhan German  Z HABER okuyucuları için kaleme aldığı yazısında Kdz. Ereğli halkının basketbola olan özlemini anlatarak bir an önce Ereğli’ye basketbol takımı kurulmasını beklediklerini ifade etti.

German’ın yazısı şu şekilde:
“İki yıldır basketbolun Anadolu'ya yayılması, bilinilirliğinin artırılması, daha fazla konuşulması için tüm yurdu karış karış geziyoruz. Bunun meyvelerini de yavaş yavaş toplamaya başladık. Basketbolun hiç olmadığı kentlerden bazıları takım kurmaya karar verdi.

İstanbul, Dünya'nın en büyük kentlerinden biri. Doğal olarak burada çok fazla basketbol takımı olması normal karşılanabilir ama geçen sezon BSL'deki 16 takımın tam 8'i İstanbul'da yer alıyordu.

Basketbol ne kadar Anadolu'ya yayılırsa izlenilirlik, bilinirlik oranı o kadar artar.

Çünkü Anadolu'da gerçekten basketbol sevgisi çok fazla. Bunu salonların her maçta tamamen dolmasından anlıyoruz. Oysa İstanbul'da çoğu maç boş tribünlere oynanıyor.

Erdemir Ereğli de, yıllarca Anadolu'da basketbolu layıkıyla temsil etti. Kısıtlı şartlara rağmen devleri geride bırakıp Türkiye Kupası'nda final oynamış, Play-Off'ta önemli işler yapmış, takımda forma giyen oyuncuların gelişiminde önemli katkılarda bulunmuş bir kulüpten bahsediyoruz...

Bunun en güzel örneği de Melih Mahmutoğlu... Erdemir'de gösterdiği performansla Obradoviç'in dikkatini çekmiş ardından Fenerbahçe'de kaptanlığa kadar yükselmiş, Milli Takım'ın değişmez ismi olan bir basketbolcudan bahsediyoruz...

Erdemir halkı da basketbolu özledi.

Gerek özel sektör, gerek belediye, gerekse Erdemir Fabrikası bu kentte basketbol heyecanını, basketbol ruhunu tekrar yaşatacak kaynaklara sahip diye düşünüyorum.

Birileri taşın altına elini koysa, TBF de her türlü desteği verecektir.

Umarım en kısa zamanda Ereğli'de bir basketbol takımı kurulur, biz de keyifle izleriz.”

Editör: TE Bilişim