Rahatsızlığı nedeniyle İzmir’de tedavi gören Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak’tan haber var. Kolçak’ın eşi Yasemin Kolçak yaptığı paylaşımda tedavi sürecini aktardı.

Yasemin Kolçak “Şimdilik biz size gelemiyoruz ama sizleri çok özlüyoruz. Hüseyin ateşlendiği zamanlarda adının Zonguldak, yaşının 67 olduğunu söyleyecek kadar sizleri ve kentini çok özledi. O zaman ne yapalım, siz Hüseyin'e gelin. Kısa videolar çekip gönderin. Watsaptan sesli ya da yazılı mesajlar gönderin.“ diyerek şu ifadeleri kullandı

“Dostlar.. aslında sürecimizde bir değişiklik yok. Bilgi vermek için uzun bir ara vermemin nedeni bu. En son karaciğer tedavisi sırasında başımıza gelen aksiliklerden bahsetmiştim. Okuyanlar bilir. Önce ilaç verildi, sonra yüksek ateşler başladı. Enfeksiyon dendi ve dayandılar antibiyotiğe. Fakat görüldü ki enfeksiyon değil, çekilen ultarason sonucu safra kanalında bir tıkanma olduğu görüldü. Bir müdahale bir yoğun bakım geçirdik. Karaciğerdeki safranın dışarı atılması için diren takıldı.  Eve geldik. Aynı gün bir baktık dirende kan birikiyor. Tekrar hastane. Diren Karaciğerde damarı kesmiş. Bir müdahale, bir yoğun bakım. Eve geldik. 3 gün sonra canı yanmaya başladı. Yine hastane. Bu kez diren yerinden oynamış. Bir müdahale, bir yoğun bakım daha ama.. doktorlar bu kadar işlem sonucu bize durun dediler. Eve gitmek yok. Karaciğer fazla yoruldu ve gitgide küsmeye başlıyor. Biraz dinlendirelim, iyi bir bakımdan geçirelim dediler. İşte, O gündür bu gündür hastanedeyiz. Karaciğerimize iyi bakmaya, ne isterse onu yapmaya çalışıyoruz.

Kanser tedavisini bir kenara koyduk. Çünkü Karaciğerimiz bu kadar yükü taşıyamam diyor. Başımızdan geçen aksilikleri onarmaya, tedavi etmeye çalışıyoruz. Eh bilirsiniz, Karaciğer önemli bir organ. Kanı temizleme görevi onun. Şimdi fazla hareket edemiyor, yorgun düştü. Görevlerinde aksamalar oluşuyor haliyle. Bu durum Hüseyin'e halsizlik, yorgunluk yapıyor. Zaman zaman ateşleniyor. Sürekli hastaneye git gel yapmayalım hastanede kalalım biraz dedik. Biz iki edüyle büdü 7/24 birlikte burada da güzel bir yaşam kurduk.

Şimdilik biz size gelemiyoruz ama sizleri çok özlüyoruz. Hüseyin ateşlendiği zamanlarda adının Zonguldak, yaşının 67 olduğunu söyleyecek kadar sizleri ve kentini çok özledi. O zaman ne yapalım, siz Hüseyin'e gelin. Kısa videolar çekip gönderin. Watsap’tan sesli ya da yazılı mesajlar gönderin. İşyerlerinden, Kozlu'dan, Devrek'ten haberler, dedikodular gönderin. Hepinizi ayrı ayrı görmek hoşuna gider. Bedeniniz buraya gelemez belki ama sesinizle, görüntünüzle, mesajlarınızla siz ona gelin. bekliyoruz!”

Editör: TE Bilişim