Vali Osman Hacıbektaşoğlu KEİPA üyeleri ile bir araya geldi! Vali Osman Hacıbektaşoğlu KEİPA üyeleri ile bir araya geldi!
TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü’nde maden ocağında 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren 263 maden şehidi, facianın 32'nci yıldönümünde dualarla anıldı. Törene; Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ece, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, işçi ve memur sendikalarının şube başkan ve yöneticileri, GMİS’e bağlı Şubelerin başkan ve yöneticileri, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, CHP Kozlu Belediye Başkan Adayı Altuğ Dökmeci, CHP İl Başkanı Devrim Dural, Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının yönetici ve temsilcileri, madenciler katıldı.
GMİS Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa, taşkömürü üretimini artırabilmek için işçi açıklarının giderilmesi gerektiğini belirterek, “2 bin işçi alındı ancak yeterli değil. TTK'nın üretimi arttırmak ve iş sağlığı ve güvenliği risklerini minumuma indirmek için norm kadro sayısına ulaşması gerekiyor” dedi.
Okunan duaların ardından madenciler yeraltına inerek mesailerine başladı.

Editör: Şeyma Kaya