Asgari ücret zammını yetersiz bulan belediyelerin 3 bin TL üzerinde ödeme yapmalarını örnek göstermelerinin ardından İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen de Gökçebey Belediyesi’ni örnek gösterdi.

Personeline ortalama yüzde 44 oranında zam yaptığını belirterek Vedat Öztürk’e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Erkmen’in açıklaması şu şekilde:
“Bize 3 bin 350 TL asgari ücret ödemesi yaptıkları için kendi Belediyelerini örnek gösteren ve de örnek alınmasını isteyen arkadaşlarımıza, İYİ Parti olarak, İYİ Partili Gökçebey İlçe Belediyemizin Belediye Personeline yaptıkları zammı ve personelin alacağı ücreti gösteren tabloyu burada yayınlayarak cevap veriyoruz. Önceki yıla göre personeline %44 ortalama artış yapan Gökçebey Belediyemiz Belediye Başkanı Sn. Vedat Öztürk’e ve Çalışma Arkadaşları Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ediyoruz.

Tabi bize örnek olarak gösterdikleri Belediyelere de bu tabloyu gönderip Gökçebey Belediyesinin örnek almalarını isteyebileceklerinin bir mahsuru olmadığını ifade ediyoruz. Muhalefetteyken Belediyemizde yapılan bu artışın bide İYİ Parti İktidarında ne olabileceğinin de vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz.

Ancak burada, bir kez daha ülke ekonomisinin iyi olmasını, hayat pahalılığı yaşanmamasını, işsizlik yaşanmamasının hayata geçirmenin daha önemli olduğunu söylüyoruz. Avrupa da bir-iki ülke hariç toplam çalışanlar içinde asgari ücret ve ya  onun civarında maaş alma oranının %10 iken Türkiye’ de %70’ e yakın olmasının insanımızın durumunu ortaya koyduğunu, esas görevin bu oranı aşağıya çekip Avrupa ülkeleri seviyesine çekilmesi olduğunu, böylelikle insanımızın geçinebilecek bir gelire kavuşturulmasının ana hedef olması gerektiğini vurguluyoruz. Bununda şu anda hükümetin uyguladığı ekonomik politikalarla gerçekleşmeyeceğini herkes görüyor. Kaç lira olarak tespit yaparsanız yapın, hayat pahalılığı olduğu sürece kısa sürede verilenler yine yetersiz kalacak, insanlar yine geçinemeyecektir.

İşte Gökçebey Belediyemiz bir taraftan çalışanlarının haklarını verirken, bir taraftan da yaptığı çalışmalarla Gökçebey halkının haklı takdirini kazanmakta, bir taraftan da uyguladığı projelerle insanımızın daha iyi şartlarda yaşamasını, gelirlerinin artmasını amaçlayan uygulamaları hayata geçirmektedir. Gökçebey Belediyesinin halkın takdirini kazanan projeleri önümüzdeki süreçte Zonguldak’ ımızın her köşesinde İYİ Partili Belediyelere yol açıp imkan vereceğini ve inşallah halkımızın desteğiyle uygulamaya konulacağını rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz. Yalnız İYİ Parti’ ye oy veren değil, kime oy verdiyse versin herkesin Belediye Başkanı olduğunu gösteren Belediye Başkanımıza ve Çalışma Arkadaşlarına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.