-Özel Haber-

Yıllardan beri Zonguldak Çaycuma OSB’de yatırım yapmak için kurduğu 4 fabrikayı daha çok kiralama yöntemi ile emlakçılığa soyunan Güpgüpoğlu Ailesi’nin son marifeti tepki çekti. Firma adına görüşmeleri yapan Galip Güpgüpoğlu’nun düğme fabrikası kurmak için gelen ve bir yıllık peşin kira karşılığı prensipte anlaştığı heyete; “Buraya niye geldiniz? Ben yatırım yaptığıma pişmanım” diyerek zorluk çıkardığı iddia edildi.

DÜĞME FABRİKASI GÖKÇEBEY’E KURULACAK
İstanbul’da yaşayan Zonguldaklı girişimci Orhan Bayraklı ve Adıyamanlı ortağının Zonguldak’ta ilk etapta 70, iki yıl içinde 200 kişinin çalışacağı fabrika kurma talebi daha önce kamuoyu gündemine gelmişti. Çaycuma OSB’de Güpgüpoğlu firmasının atıl durumdaki fabrikası için yapılan görüşmenin sonuçsuz kalmasının ardından firmanın yer arayışı devam ediyordu. Firma, son olarak Gökçebey’de atıl durumda bulunan yağ fabrikası binasına talip oldu.

GÜPGÜPOĞLU NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?
Daha önce de döviz üzerinden peşin ve yüksek kira istemesiyle gündeme gelen Kayserili Güpgüpoğlu firması ile görüşmelerini anlatan Orhan Bayraklı; “Bizler de ortağımız ile birlikte memleketimize yatırım yapabilme heyecanıyla geldik. Çaycuma OSB’de uygun yer olarak Güpgüpoğlu’nun atıl durumda olduğu belirtilen fabrikasını önerdiler. Buradaki tüm yetkililere başta sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz  olmak üzere ilgileri için teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz de yatırımın biran önce ve kiralanması noktasında bizzat ilgilendi.  Bizzat aradı ve yardımcı oldu. Ama hiç beklemediğimiz bir şey ile karşılaştık. 

BİR YILLIK 240 BİN LİRA KİRAYI PEŞİN ÖDEYECEKTİK
Galip Güpgüpoğlu ile telefonda konuşarak prensipte anlaştık. 240 bin lira bir yıllık peşin kira ödemeyi taahhüt ettik. İşi hızlandırmak için ustalarımızın da içinde olduğu 10 kişilik heyetle kontrat imzalamaya geldik. Ama neye uğradığımızı şaşırdık. Galip Bey bu sefer vermemek için elinden geleni yapıyordu. Bize; ‘Siz buraya niye yatırım yapmak istiyorsunuz. Avantajınız ne olacak? Ben buraya yatırım yaptığıma pişmanım’ gibi sözler söyledi. Mal kendilerinin. Vermek istemeyebilir. Bunu baştan söylemediler. Veya daha yüksek kiralara vermek isteyebilirler. Bu sözleri bizlerin memleketimize bir yatırım yapma çabamızı baltalamaya çalışmak olarak algıladık. Üzüldük ama yılmadık. Alternatif yer arayışlarımız sonuçsuz kalırsa başka yere gitmek zorunda kalabilirdik” dedi

İKİ YIL İÇİNDE 200 KİŞİ ÇALIŞACAK
Bu sürecin sonuçsuz kalması üzerine yardımcı olmak isteyen çevrelerin girişimiyle Gökçebey’de bulunan eski yağ fabrikasını kiralamalarının gündeme geldiğini belirten bayraklı; “Biz de baba ocağımıza bir yatırım kazandırma heyecanı yaşıyoruz. Hal böyle olunca karşılaştığımız tavır bizleri üzdü. Başka nerelerde yer bulabiliriz diye düşündük. Gökçebey yağ fabrikasının yeri 4 bin metrekare. Bizim için yeterli. Ön görüşmeyi yaptık. Ortağımız ile birlikte yeniden gelerek süreci hızlandırmak istiyoruz” dedi.
Bayraklı fabrikada ilk etapta 25 kişi ile çalışmaya başlayacaklarını 2 yıl içinde 200 kişiye ulaşacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim