Saim Köktürk hayatını kaybetti! Saim Köktürk hayatını kaybetti!
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir’in işçi sınıfına ikinci sınıf muamele yapıldığını iddia ettiği proje tanıtım toplantısını terk etmesi günün konusu oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem’in proje tanıtımı geldiği salondan çıkan Demir tepkisinin nedenini açıkladı:
“Dün akşam Dedeman Otel’de gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına, davet üzerine Genel Maden İşçileri Sendikası’nı temsilen icabet ettim. Toplantı salonunda protokol alanına oturmam üzerine birinci sıranın milletvekili ve belediye başkanlarına ait olduğu, şahsımın ikinci sıraya geçmesi gerektiği söylenmiştir. Bizler 10 bin maden işçisini temsilen misafir ve davetli olarak gittiğimiz toplantıda protokolde birinci sıradan ikinci sıraya alınmamız kabul edilebilir bir şey değildir. Gösterilen yerin maden işçisine yakışmayan bir yer olduğunu görmemiz üzerine tepkimizi göstererek toplantıyı terk ettik.
Bizler, her siyasi partiye eşit şekilde yaklaştığımız gibi maden işçisinin sorunlarını ve mücadelesini her platformda dile getirmek için davetlerine de mümkün olduğunca katılmaya gayret göstermekteyiz. Bu güzel düşüncelerle gittiğimiz toplantıda karşılaştığımız nezaketsiz muamele hoş olmamıştır. Bunu önemli bir eksiklik olarak görüyor ve ortaya koyduğumuz tavrın siyasi değil, tamamen temsil ettiğim maden işçisinin gördüğü muamele için olduğunu belirtmek isterim. Tabi ki parti yetkili organları, hoş olmayan bu tavrı kendi aralarında değerlendirecektir. Bizler, bugün olduğu gibi yarın da tüm siyasi partilere eşit mesafede olduğumuzu bildirir, maden işçisini her platformda layık olduğu şekilde temsil etmeye devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."
TAYFUN DEMİR’E İŞÇİDEN DESTEK
Tayfun Demir’in bu tepkisi sonrası; “Ne oldu da GMİS’i temsilen toplantıya katılan Tayfun Demir görmezden gelindi?” soruların yanıt aranırken CHP kanadından henüz bir açıklama yapılmadı.
Başkan Adayı Tahsin Erdem’in sendikayı ziyaret edip etmeyeceği ise henüz net değil.
Diğer yandan çok sayıda maden işçisi Tayfun Demir’in tepkisine destek verdi.
GRİZU ANMA GÜNÜ DE TEPKİ ÇEKİLMİŞTİ
Diğer yandan CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem’in seçim çalışmaları sırasında seçmenleri kırmayarak oynadığı görüntülerin 3 Mart Kozlu Grizu Şehitlerini anma gününe denk gelmesi de tepkilere ve polemiklere neden olmuştu.
Editör: Şeyma Kaya