Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü görevi yaptığı sürece Karaelmas diyarında vatandaşlarla iç içe olan ve vatandaşların büyük sevgi ve saygınını kazanan sevilen isim Fahri Aktaş Zonguldak’tan sonra son 3 yıldır Manisa İl Emniyet Müdürlüğü görevi yapıyordu. Fahri Aktaş son kararnameyle Mersin İl Emniyet Müdürlüğü görevine atandı.
ZONGULDAK EMNİYET MÜDÜRÜ SİNAN ERGEN YERİNDE KALDI
Fahri Aktaş’ın yerine Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü görevini sürdüren Sinan Ergen ise kararnameye dahil edilmedi, Zonguldak İl Emniyet Müdürü olarak görevine devam ediyor. Karabük ve Bartın Valileri de aynı görevlerine devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 29 Nisan 2026 tarihinde yayımlanan 2026/124 sayılı kararla, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde üst düzey atama ve yer değiştirme yaşandı. Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre; Ankara, Mersin ve Siirt İl Emniyet Müdürleri merkeze çekilirken, birçok ilin emniyet müdürü değişti.
KRİTİK DEĞİŞİMLER VE YENİ GÖREVLENDİRMELER
Listenin en dikkat çeken maddesi, Başkent Ankara’daki değişim oldu. Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atanırken; yerine Konya İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek getirildi.






