50 kilogram un fiyatı bir günde yaklaşık 200 lira birden artınca fırıncılar ve unlu mamül imalatçıları zorda kaldı.
Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının gramaj ve fiyat olarak aynı rakama çekilmesi yönünde çalışmalar devam ederken patlama yapan fiyat sonrası nasıl adım atılacağı merak ediliyor.

Un fiyatları (5)
Un fiyatlarına yönelik sübvanse uygulamasının sonuna gelinmesi ile birlikte un fiyatları 500 lira bandında satılıyordu. Bu fiyatlardayken ekmek fiyatının 7.5 lira bandına çekilmesini isteyen fırıncılar akşam saatlerinde 700’lirayı geçen fiyatlarla adeta şok oldu.

Un fiyatları (3)

"Asgari ücrete üç ayda bir zam!" "Asgari ücrete üç ayda bir zam!"

250 GRAM EKMEK 10 LİRA
Gelişmelerin ardından bu fiyatlarla ekmek satmalarının mümkün olmadığını belirten fırıncılar Z HABER’e konuştu.
Un fiyatlarından ki sübvansenin sona ermesi ile 250 gram ekmeğin minimum fiyatının 7.5 lira olması gerektiğine dikkat çeken fırıncılar, piyasalarda un fiyatının 700 lira bandını geçmesi ile birlikte aynı gramajdaki ekmeğin minimum 10 lira olması gerektiğini söylediler.

Un fiyatları (4)

KİMSE İNANMAK İSTEMEDİ
Un fiyatlarındaki fahiş artış ile birlikte imalatçılar haberlere önce inanmak istemedi.
Firmaların satış rakamlarındaki zıplamanın ardından şok yaşayan fırıncıların Türkiye genelinde nasıl bir karar alacağı merak ediliyor.
Zonguldak’taki bazı fırıncılar ise bu fiyatlarla zararına ekmek çıkaramayacaklarını belirterek; “Sübvanse edilirken fiyatlar daha çok kontrol altında tutulabiliyordu. Sübvanse sona erdi. Şu anda 7.5 liradan satılması gereken ekmek bu akşam gelen zamlarla birlikte minimum 10 lira olur” diye konuştular.

Un fiyatları (2)

FIRINCILAR ÜRETİM KISITLAMASI YAPACAK
Gelen son zam ile birlikte bazı fırınların ekmeğe zam uygulanmaması durumunda üretim kısıtlamasına gitme düşüncesinde oldukları öğrenildi.
Buna göre fırıncıların, bağlı oldukları Fırıncılar Odaları ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapmaları bekleniyor.

Un fiyatları