Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nde soruları yanıtlayan CHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Fırat Birkan projeleri ve Zonguldak Belediye Başkan’ın çalışmalarıyla ilgili yöneltilen sorulara yanıt verdi.
Kağıt üzerinde uçuk projeler beklenmemesi gerektiğini ifade eden Birkan, gerçekçi olunması gerektiğini belirterek halkı kandırmayacaklarını söyledi.
Alan’ın projeleriyle ilgili soruya; “Selim Alan’ın projelerine bakıyorum taahhüt edilenle yaptıkları uyuşmuyor” diyen Fırat Birkan, aday olması durumunda nasıl projeler sunacağı yönündeki soruya ise; “
“Ben mimarım çok güzel bir proje çizerim ortaya koyarım. Ama gerçekçi olmak lazım.
Planlamayı doğru yapmalıyız. Pazardaki Ayşe teyzenin derdi kongre merkezi değil.
Mesela geçtiğimiz gün bir heyelan yaşandı. Önce bunları engellemek lazım. Risk haritası çıkarmak lazım.

Çalışma yapmak lazım.
Az riskli yerlerde, çok riskli yerlerde alınan önleme bakacağız.
Büyük projeler beklemeyin. Belediyenin elinde olan atıl durumda olan yerleri aktif konuma getireceğiz önce. Bunları adaylık sürecinde açıklayacağız”

BELEDİYEDEN İŞÇİ ÇIKARILACAK MI?
Fırat Birkan yine bir soru üzerine; “Belediye başkanı olursam işçi çıkarma olmayacak. Mevcut personeli çıkarmak değil hizmeti en iyi hale getirmek. Alınması gerekiyorsa personel alınacak. Mevcut personel de daha iyi hizmet etmek için yönlendirilecek.
Selim başkan aldıysa gerek gördüğü için almıştır hizmet için almıştır. Bütçe planlaması yapacağız. Net ifadeleri o zaman yaparız. İsrafı keseceğiz. Kaynakları kullanacağız hizmet edeceğiz.” dedi.

İSRAFI KES KAYNAĞI DOĞRU KULLAN
Belediyenin hesap ve yönetim reformuna ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Birkan; “Geçtiğimiz günlerde Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile görüştüm. Sonuçta kendisi de hükümetin desteğini almıyor. Bu hizmetleri nasıl yapıyorsun diye sordum. Onun tecrübesini göre bu çok basit. İsrafı kes kaynağı doğru kullan. Biz de öyle yapacağız”

Kömürspor'un sesini meclisten duyurdu! Kömürspor'un sesini meclisten duyurdu!

 ADAY GÖSTERİLMEZ İSE NE YAPACAK?
Gazetecilerin; “Aday gösterilmezseniz ne yapacaksınız?” sorusunu da yanıtlayan Fırat Birkan; “Aday olmazsam küsme diye bir şey yok. Kendim için aday olmadım CHP'yi iyi duruma getirmek için aday oldum. Kim aday olursa maddi ve manevi anlamda onunla beraber çalışacağım. Amacım CHP'nin kazanması. Bunun için çalışıyoruz. O konuda çok netiz. Hakkımızın içi rahat olsun. Küsme kavga olmayacak” dedi.

Editör: Melisa Sapaz