"Kimse işten çıkarılmayacak" demişti! Bu sözler ne oldu Erol Başkan? "Kimse işten çıkarılmayacak" demişti! Bu sözler ne oldu Erol Başkan?

Turistik tatil beldelerinden olan Filyos'ta su krizi yaşanmaya başladı. Beldenin yaz ayında nüfusunun artmasıyla birlikte yaşanan su krizi nedeniyle Filyos Belediyesi aldığı karar neticesinde gece saat 00.00 ile sabah 07.00 saatleri arasında su kesimine başladı.

Filyos Belediye sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; "Yaz aylarında beldemiz nüfusu beklenilenin çok üzerinde yükseldiğinden dolayı, saniyede 27 litre su basan pompalarımız yetersiz kalmakta ve depolarımızdaki su oranı tehlikeli seviyeye düşerek beldemizi olası bir su krizi ile karşı karşıya getirmektedir.

Dünyadaki en büyük sorunlardan biri olan iklim değişikliğinin yarattığı su kıtlığının beldemiz vatandaşlarının en az oranda etkilenmesi için özellikle sıcak yaz günlerinde gerekli önlemleri almak maksadıyla gece saat:00.00 ile sabah 07.00 arasında mecburen su kesintisi yaparak depolarımızdaki su seviyesini yükseltmek zorunda olduğumuzu hemşerilerimize ve beldemizdeki misafirlerimize duyurur, sabrınız için teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

Editör: Melisa Sapaz