Rüzgar esiyor, Çatalağzı zehirleniyor! "Nefes alamıyoruz!" Rüzgar esiyor, Çatalağzı zehirleniyor! "Nefes alamıyoruz!"

Türkiye genelinde yaşanan şiddetli hava koşulları ve deniz kazaları hakkında bilgileri paylaşan İçişleri Bakanı Yerlikaya gece saatlerinde Zonguldak Ereğli’de incelemelerde bulundu.

Özellikle Zonguldak Karadeniz Ereğli'deki deniz kazalarına dikkat çeken Yerlikaya, Kafkametler adlı Türk bayraklı kuru yük gemisinin batması ve mürettebatla irtibatın kesilmesi, Palada ve Sormonsky 45 adlı gemilerde yaşanan olaylar hakkında bilgiler veren Yerlikaya Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamlığı binasına gelerek Zonguldak heyeti ile son gelişmeleri anlık takip etti.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamaları şu şekilde:

“Şu anda Zonguldak Karadeniz Ereğli için değerli arkadaşlar olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle İzmir'e gitmek üzere limandan ayrılan Türk bayraklı Kafkametler adlı kuru yük gemisi sürüklenerek mendireğe çarpmak suretiyle batmıştır. Gemide bulunan 12 Türk mürettebat ile halen irtibat kurulamamıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri, AFAD, Kıyı emniyeti, jandarma, emniyet, itfaiye ekipleri hazır beklemektedir. Olumsuz hava koşullarının düzelmesiyle birlikte hemen arama kurtarma faaliyetlerine başlanılacaktır. Yine öğlene doğru AFAD'ın da kamuoyuyla paylaştığı gibi limanda bağlı bulunan Kamerun bayraklı Palada isimli kargo gemisi, halatının kopması nedeniyle sürüklenerek karaya oturmuştur. Gemide bulunan on üç mürettebat itfaiye ekipleri tarafından kurtarılmıştır. Bir başka gemi Kamerun bayraklı Sormonsky 45 adlı kargo gemisinin de yine halatının kopmasıyla sürüklendiği, liman römorkörü tarafından on iki mürettebatıyla yedeğe alınarak kurtarılmıştır.


AFAD Başkanımız, beraberindeki arkadaşlarımızın meteorolojiden yarın sabahla ilgili almış oldukları tahmin havanın daha iyi olacağı yönünde. Yani yeşil uyarı olacağı noktasında. Ama sabahleyin hep birlikte göreceğiz.
Dün sabah erken vakitlerde rüzgarın zaman zaman yetmiş dört knota ulaştığını, dalga boyunun dokuz metreye ulaştığını, görüşün maalesef yirmi beş metreye düştüğünü, buradaki toplantıda bulunan tüm arkadaşlarımız paylaştılar, anlattılar.”

Editör: U. G.