Instagram Video İndirme: Programsız ve Kolay Yöntemler Instagram Video İndirme: Programsız ve Kolay Yöntemler

Fastboot Ne Demek?

Android işletim sistemi ile çalışan telefonların her geçen gün daha fazla kullanıcı tarafından tercih edilir hale gelmesi yeni kavramların insan hayatına girmesine neden olmuştur. Bu kavramların en başına ise telefon açısından hayati öneme sahip ancak birçok kişinin adını bilmediği fastboottur. Fastboot modu; Android cihazlarda bulunan işletim sistemini yeniden yüklemenizi sağlayan bir ortamdır. Bu sayede kullanıcı kök dosya olarak isimlendirilen dosyalara erişim sağlayabilir. Fastboot modu sayesinde üretici firmanın yayınlamış olduğu Android sürümlerini veya bağımsız geliştiriciler tarafından piyasaya sürülen Android sürümlerini telefonunuza yükleyebilirsiniz.

Fastboot Neden Olur?

Fastboot neden olur sorusuna yanıt verdiysek fastboot’un sebeplerine geçebiliriz. Fastboot modu, cihaz kullanıcısına farklı Android sürümlerini deneme özgürlüğü verir. Bu sayede kullanıcı kök dosyalarda değişiklikler yeni Android sürümleri test edebilir ve kendine en uygun olanı kullanabilir. Fastboot modu her ne kadar farklı deneyimler sunmaya kapı aralasa da bazı kullanıcılar tarafından bilinmemesi ve  telefonun aniden bu moda girmesi cihaz sahipleri açısından korkutucu olabilmektedir. Bu durumun nedeni cihazdan cihaza farklılık göstermekle beraber açma/kapama tuşuna uzun süre basılması ya da ses tuşlarından bir tanesine ve açma/kapama tuşuna basılması sonucunda oluşur.

Fastboot ne Demek Nasıl kapatılır?

Telefonun fastboot moduna girmesi kullanıcılarda şaşkınlık yaratabilmekle beraber yazılım yüklenerek telefon bu durumdan kurtarılabilir. Diğer bir yol ise dışarıdan herhangi bir müdahale olmadan telefonun bu modtan çıkartılmasıdır. Bunun için aşağıda listelenen adımların uygulanması gerekir.

Birçok telefonda güç tuşuna uzun süre basılı tutulduğunda fastboot modu devre dışı kalır
Xiaomi telefonlarda güç+ artı ses tuşuna basılması halinde fastboot modundan çıkılır


ADB Fastboot Nedir? Normal Fastboot’tan Farkı Nedir?

ADB fastboot ile Normal fastboot arasında bir takım farklılıklar söz konudur. Normal fastboot ve ADB fastboot arasındaki en temel fark normal fastboot modunda telefonun kapalı ve fastboot modunda olmasıdır. Genellikle güç ve ses tuşlarına birlikte basılmasının ardından USB kablo takılarak yapılır. ADB fatboot modunun farkı ise cihazınıza adb reboot bootloader komutunu vermenizin ardından fastboot modunun açılmasıdır. Böylelikle cihaz üzerinde kullanıcı tarafından işlem yapılabilir ve cihaz istenilen duruma getirilebilir.

Editör: TE Bilişim