CHP’de milletvekili adaylarının belirlemesine yönelik merkez yoklamasında genel merkezin gönderdiği genelgenin uygulanmaması veya eksik uygulanmasının yarattığı tepkiler devam ediyor.
Çaycuma İlçe Başkanlığında, İlçe Başkanı Fahri Diler’in başkanlığında yapılan aday yoklaması sırasında ilçe başkanı Fahri Diler’in toplantıya katılmayanların yerine de oy kullandığı ileri sürüldü.
Belde başkanları ve belediye başkanlarının katılımıyla yapılan toplantıda ‘vadi bölgesinden seçilebilir bir yerde aday çıkarılması’ şeklindeki mutabakat metnine imza atanların aday sıralama yoklamasında oy kullandırılmaması krizin ilk adımı olmuştu.
Eski ilçe başkanı Şeref Köktürk’e yakın olan isimlerden Fahri Diler’in gelmeyenlerin yerine gelmiş gibi gösterip oy kullandığı  ileri sürüldü.
Diğer yandan oyların poşete konularak il başkanlığına gönderilmiş olması da oyların değiştirilip değiştirilmediği tartışmalarına neden olmuştu. Diğer ilçelerin ise bu duruma tepki göstererek örgüt yoklamasının sonuçlarını doğrudan genel merkeze gönderdikleri öğrenildi.
Çaycuma İlçe Başkanı Fahri Diler ve İl Başkanı Murat Pulat’ın açıklama yapması bekleniyor.