Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Eylem Ertuğrul Ahmet Çolakoğlu’nun Z HABER’e yapmış olduğu açıklamalara karşılık verdi.

Ertuğrul’un sözleri şu şekilde:

“Şimdi biz seçim çalışmalarında kırsalda yaptığımız çalışmalarda eskiden işte bu TTK'ya alınacak işçilerde köylere bir kontenjan ayrıldı. Her köye belli bir bölgeden kontenjan ayrıldı. Bu da hemen hemen her köyde TTK'da çalışan, oradan ekmek yiyen birilerinin olmasını sağladığını fakat son dönemde bu uygulamanın ortadan kalkmasıyla maalesef zaten kırsalda oldukça azalmış olan çalışan insan sayısı, genç insan sayısı daha da azalmaya devam ediyor.

“NORM KADRO AYNI SEVİYEDE TUTULMAKTA BİLE ZORLANACAK”
İki bin işçi alınması planlanıyor ama zaten çok kısa süre içerisinde iki bin dört yüzün üzerinde işçi emekliye ayrılacak. Yani biz norm kadro daha fazla artsın diye uğraşırken maalesef norm kadro aynı seviyede tutulmakta bile zorlanacak.

AHMET ÇOLAKOĞLU’NUN Z HABER’E VERDİĞİ AÇIKLAMALARINA YANIT VERDİ
Bununla ilgili Sayın Çolakoğlu'nun bir açıklaması oldu. İşte bürokrasi anlamında yavaş çalışıldığını o yüzden işçi alımının geciktiğinden bahsetti. Ve şimdi tek başınıza iktidarsınız. Bütün bürokrasi her şey saraya bağlı. Nasıl yavaşlıyor? Neye göre yavaş oluyor? Neden yavaş oluyor? Bunları araştırmak lazım. Zonguldak halkına seçimlerde vaat verip ondan sonra bunların gerçekleşmesini bekletmek ne kadar doğru? Bunu kamuoyuna bırakıyoruz. Biliyorsunuz biz TTK'ya beş bin işçi alınacağını vaat etmiştik ki ihtiyaç da bu. Hem üretimin artması, her şeyden önce de güvenlik açısından, zafiyet olmadan üretimin olması bu çok önemli.” dedi.

Deniz Yavuzyılmaz ise konuşmasında AK Parti milletvekillerinin iş bilmediklerini ve TTK’ya yapılacak olan işçi alımının gecikmesi Zonguldak’a zaman kaybettirdiğini belirtti.

Yavuzyılmaz’ın konuşması şöyle:

“Türkiye Taş Kömürü Kurumu şu anda norm kadronun çok altında bir sayıyla çalışıyor ve bu da iş güvenliğini doğrudan etkiliyor. Hem Amasra'da yaşanan grizu faciası aynı zamanda geçtiğimiz hafta Karadon Müessesesinde yaşanan yine kazada kaybettiğimiz madencilerimizin maalesef hayatlarını kaybetme nedenlerinden biri de bu eksik işçi sayısıyla ilgili acı tablo. AK Parti beş yılda bir seçimden seçime alım yapıyor Şu an itibariyle alacağı açıklanan maden işçi sayısı alınmadığı takdirde fiili olarak zaten Türkiye Taş Kurumu çalışamaz duruma gelecek. Bu nedenle de bu alım yapılma zorunluluğu var şu anda. Ancak beş yıl boyunca Zonguldak'ın AK Partili milletvekilleri maalesef bu konuyla ilgili yeterince çaba harcamadıkları, çalışmadıkları için TTK'ya yapılacak işçi alımının koşullarının her ilçeye belirli sayıda kontenjan ayrılarak hatta kendi uzmanlık alanına göre her belde ve köye belirli sayıda kontenjan ayrılarak yapılması gerekirken ve bunun da bir yönetmelik altyapısının hazırlanması gerekirken bu yapılmadı. Yapılmadığı için de geçen yıllar içinde kaybedilen zamanın şu anda telafi edilmeye çalışılıyor.

“ZONGULDAK’A VE TTK’YA ZAMAN KAYBETTİRİYOR”
İşçiler alınacak ama kura yöntemiyle alınacak. Şu anda bu yanlışı yanlışın düzeltilmesi gerekiyor ama dört yıllık, beş yıllık kaybedilen bir zamandır. Ve yine sadece kura yöntemiyle değil aynı zamanda da bu yeraltı işçisi olmaya aday olan vatandaşlarımızın, gençlerimizin bedenen ve fiziksel yapışının da Türkiye Taş Kömürü kurumunda çalışmaya elverişli olması ve uzun yıllar da yine TTK'da çalışıp burada emekli olmalarını sağlayacak kadar da güçlü ve sağlıklı olması gerekiyor. Dediğim gibi AK Parti bu düzenlemeleri, bu yönetmelikleri geçtiğimiz beş yıl içinde yapmadı ve şu anda bir araya sıkıştırıp da yapmaya çalışıyor. Bu da Zonguldak’a zaman kaybettiriyor. TTK'ya zaman kaybettiriyor. Ve eksik personel sayısı Çalışılması nedeniyle de her geçen gün yeni bir kazanın olma ihtimali artıyor.

Gazi Hasan Yılmaz törenle uğurlandı! Gazi Hasan Yılmaz törenle uğurlandı!

“SÜRECİ GECİKTİRMELERİ NE KADAR İŞ BİLMEZ OLDUKLARINI ORTAYA KOYUYOR”
AK Parti'ye göre sanki AK Parti yapılan son seçimlerde iktidara gelmiş gibi davranıyor. Oysaki Türkiye'nin bu yakın dönem geçmişinde yirmi yılın üzerinde tek başına iktidarda olduğu bir zaman var. Bu iktidarda olduğu sürenin içinde kuralların, ilçelere, köylere kontenjan ayrılarak yapılması gerektiğini fark edememişlerdi. Yine TTK'da işe girecek olan madenci adaylarının fiziksel sağlık koşullarının da keşfedilmesi gerektiğinin farkına varamamış da şimdi varıyor gibi davranmaları ve süreci geciktirmeleri ne kadar iş bilmez olduklarını da maalesef ortaya koyuyor.”

Editör: Kağan İslamoğlu