Dr. Şenol Yavuz Level'de imza atıp göreve başladı! Dr. Şenol Yavuz Level'de imza atıp göreve başladı!
MAPEG tarafından TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde üretimin durmasına yönelik kuruma resmi yazı yazıldığı kamuoyunda yer almıştı. Konu ile ilgili açıklama Zonguldak eski Valisi, İYİ Parti Bölge Koordinatörü Yavuz Erkmen; konunun seçim öncesi tartışılması istenmediğinden “yanlış yazının” arkasına sığınarak bir şey olmamış veya olmayacak gibi davranmak istendiğini belirtti. 
Zonguldak eski Valisi, İYİ Parti Bölge Koordinatörü Yavuz Erkmen tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) raporu doğrultusunda TTK Armutçuk Müessesesinin kapatılmasına yönelik TTK Genel Müdürlüğü’ne yazı yazılmış, daha sonra ise yazının yanlış yazıldığı ikinci bir yazı ile üretime devam edileceği açıklanmıştır. Bu konu ile ilgili TTK Genel Müdürlüğü üretimin devam ettiğini, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ise yanlışlıkla yazıldığını açıklayan bir beyanda bulunmuştur.
Bu açıklamalardan kamuoyu tatmin olmamıştır. Konunun seçim öncesi tartışılması istenmediğinden “yanlış yazının” arkasına sığınarak bir şey olmamış veya olmayacak gibi davranmak istenmektedir. Bir defa TTK tarafından yanlış yazı ifadesi kullanılmamış bu beyanı sendikamız kullanmıştır. Bakanlığı savunmak sendikamızın görevi olmamalıdır. Herkesin tahmin edebileceği gibi “üretimi durdurma gibi” ciddi bir konu, Bakanlığın üst bürokrasisi tarafından onaylanmadan hatta bakanın bilgisi olmadan yazılmaz. Yani yanlış bir yazı olmaz.
Burada iki ihtimalden bahsedebiliriz birincisi ocakta teknik eksiklikler tespit edilmiştir. Bunların giderilmesi için böyle bir yazı yazılmıştır. Böyle olupta bu gizlenip üretimin devamı sağlandıysa, oluşabilecek Allah korusun bir kazada kaybedebileceğimiz bir kişinin bile ahi, bu kararı alanların omzunda olur. İkinci ihtimal teknik bir eksiklik yoksa ocağın kapatılmasına Karar verilmiş, uygulamaya geçilmiş ancak seçim nedeniyle iktidara eksi yazmasın diye üretim tekrar devam ettirilmiştir. İşte bu bölgemiz için takip edilmesi gereken ciddi bir durumdur. Bu konu tarafımızdan takip edilecektir. Konu ciddidir. Yanlış yazı diyip, geçiştirilecek bir konu değildir. Zaten esas muhatap olan Enerji Bakanlığı “yanlış yazılmış” diye bir açıklama yapmamış, işin düşündürücü tarafı yanlış yazı ifadesini sendikamız kullanmıştır. Biz esas Bakanlığın resmi görüşünü merak ediyoruz. Açıklama yapmalarını bekliyoruz. Niye böyle bir yazı gönderildi? Açıklama yapmadıkları taktirde seçimden sonra üretim durdurulacak diye algılıyoruz. Ve de takibe alıyoruz. Çünkü bu bir başlangıç olabilir.
Kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz?”
Editör: Şeyma Kaya